De maagtestende Nazca-lijnen

By July 25, 2014Uncategorized

Sommige dorpen bestaan puur door de aanwezigheid van één attractie. Zo is dat met Aguas Calientes voor Machu Picchu en in bepaalde mate ook voor Cusco. Dan zie je meestal twee opties, een leuke stad op zich die als relaxte uitvalsbasis dient voor de bezienswaardigheid en een dorp dat puur functioneel is. Overduidelijk dat dat het geval is bij Nazca. Meteen als je aankomt met de bus in de stad zie je al dat het het zeker niet de relaxte stad is. We moesten echter nog een stuk met de taxi naar Pirwa Backpackers.

Dit bleek een huis te zijn met extra slaapkamers gerund door een soort oma. Denk dat dat ook de beste manier is om het ding te beschrijven, logeren bij oma. Alle inrichting is van een ander Era, als je bij het ontbijt geen koffie kopje hebt en dus een andere wilt pakken waardoor je geen matchende kop en schotel hebt ontstaat er toch wel lichte paniek maar bovenal alles is keurig schoon en verzorgd. Nee het is niet mijn stijl maar ik zou niet één ding kunnen noemen wat er mis is.

Verder de straat is al helemaal kafkaësk, overal hoge hekken, stroomdraad erboven en winkels die per bezoeker de deur van het slot halen. Had ik al gezegd dat in 5 minuten 3 pick-ups los van elkaar langsreden can de politie met zwaarbewapende agenten achterin? Volgens mij als het ooit fout zou gaan ontpopt het hostelomaatje zich tot een Hellen Mirren in Expendables.

Maar we kwamen overduidelijk niet voor de stad. We kwamen voor de Nazca-lijnen, lijnen waarvan niemand weet hoe ze er zijn gekomen en wat mij betreft prima kan zijn aangelegd door groepje locals om het dorp uit de afgrond te trekken. Maar knap is het zeker, we hebben het over figuren van soms wel 100m lang in een rotslandschap. Om dit te zien kan je een trap oplopen van een uitzichttoren of je pakt een Nazca-flight. Dan vlieg je in een Cessna eroverheen. Raad eens wat de aerofielen gekozen hebben…

Zou je bij de vlucht zeker houden aan de aanbeveling om vooral niet vooraf te ontbijten. Om iedereen in het vliegtuig ee figuren goed te laten zien gooiende ze echt volledig op zijn kant. Dat plaatst een bepaalde druk op zowel je evenwichtsorgaan als je maag. Maar met zo een klein vliegtuigje vliegen heeft dan wel weer wat tofs. Kijk de lijnen zijn leuk maar als je vreselijke vliegangst hebt, krap in budget en of tijd zit zou ik liever naar Huacachina gaan ipv Nazca.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply