Koloniaal Cuzco

By July 18, 2014Uncategorized

Koloniaal Cuzco

De trek begon en eindigde in Cuzco, we kwamen de dag voor de trek er aan toen het al avond was en hadden dus niet echt de mooiste indruk van de stad. We hadden echter goede verhalen gehoord over de stad dus de verwachtingen waren hoog. Na een ontbijtje in het hostel was het tijd om de stad in te gaan. De bekendste plek in de stad is Plaza de Armas, een vrij groot plein met twee mooie kerken, het nodige groen en natuurlijk een aantal fontijnen. Qua ingredienten gelijk aan ieder ander plein in Peru enig verhschil was hoe het afgemaakt was. Het waren vrij grote kerken en omringd met een gallerij als bij het San Marco plein in Venetie. Hier kon je echter lunchen op de balkons uitkijkend op zowel een strakblauwe lucht boven een prachtig landschap en het zojuist beschreven plein. Erg leuk!

Vanuit dit plein loop je gemakkelijk naar Plaza de San Fransisco, ook een leuk parkje waar we onszelf van heerlijke Empanadas hebben voorzien. Die krijg je hier echt op iedere straathoek en de een nog lekkerder dan de ander. We zagen dat de straat nog verder ging onder een boog door. Deze zijn we doorgelopen wat uitkkwam bij een flinke markthal. Meteen bij binnenkomst werden we begroet door een rij oudere vrouwtjes die smoothies maakten. Dat klonk ons best prima in de oren! Een ananas smoothie was het resultaat! Vind marktjes als deze altijd wel wat hebben dus er na de smoothie eens even goed rond gekeken. Je loopt eerst natuurlijk langs de fruitkramen die je overal vindt maar ieder gebied heeft toch altijd een soort eigen toevoeging. We dachen die gevonden te hebben bij de kraampjes die maca-poeder, quinoazaden en ander vergelijkbaar spul verkochten. Dat was blijkbnaar niet DE toevoeding. Hier verkopen ze in de achterhoek nog een bredere varieteit aan delen van de dieren die we zelf niet snel bij een hollandse slager zouden tergenkomen. Gebruik je fantasie en je kan denk ik een flinke lijst opdromen.

Na deze toch wel bovengemiddelde cultuurshock zijn we gaan lunchen. De locatie heb ik al beschreven dus dat zal ik jullie besparen. Een andere attractie is het CacaoMuseo, een chocolademuseum. We dfachten echt een flinke toko tegen te komen maar het was meer een aantal muren met foto’s over de oorspong, een keuken voor workshops en een cafe. Dat laatste vonden wij het boeiends en hebben er dus best wel eens even de kaart getest.

Hierna zat het bezoek er al weer op waar we niet aan toe zijn gekomen maar wat me wel een mooi beeld lijkt is ergens een heuvel op te zoeken, het centrum ligt in een dal dus dat vanuit een heuvel zien moet denk ik wel leuk zijn, evenals Plaza de Armas ‘s avonds.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply