Met Panne naar Panama (Dag 7)

By March 13, 2014Uncategorized

Oke, de vorige blogs gingen allemaal over hoe super chill reizen is, dit stukje ging ietsje minder vloeiend zal ik maar zeggen…

Had een Ticabus geboekt deze staat bekend om de fikse airco maar had hem vooral geboekt omdat het een veilige manier was om met een nachtbus naar Panama te komen. Er waren precies twee gringo’s op deze bus, ik en Simon, een jongen uit Cambridge.

Ik was best wel kapot door mijn snelle tour door Costa Rica dus zeker tot aan de grens met Panama heb ik als een zonnetje geslapen. Best uniek voor mij kan ik zeggen. Kwamen bij de grens aan rond 4:30 waarvan je zou denken, fijn, lekker vroeg! Maar hield in dit geval in dat we nog 1,5 uur moesten wachten totdat de grens open ging. Dat hebben we in Europa wel even wat beter geregeld!

Hierna gingen we dus echt de grens over, altijd zo een grauwe plekken… Hoewel hier niet echt een duidelijk stuk niemands land is zoals je dat in Azië bijvoorbeeld wel had, was het na het behalen van mijn exit stempel tijd om mijn entry-stempel van Panama te regelen. Het leek wel een basisschool speurtocht. Dit tripje was de eerste met mijn nieuwe paspoort en begint al lekker te vullen!

Nu kwam toch wel het bizarste van de hele trip, de bagagecontrole, we moeten alle bagage op een tafel leggen en een man ging een passagierslijst oplezen. Daarna moesten alle tassen open, dus ik dacht, dit gaat de rest van de dag duren. Laat ik het naar boven afronden als ik zeg dat die 1 koffer van een afstandje bekeken had. Snel alles dichtritsen en go!

Was nog kapot genoeg om een flink stuk weg te slapen en dat heb ik dus ook zeker gedaan. Zoals gezegd, Tica Bus staat bekend om zijn aircogebruik dus toen ik dampend heet wakker werd was ik vrij verbaasd. Bleek dat de bus kaduuk was. Temperatuur liep wel heel erg snel op dus was het tijd om de bus uit te gaan. Steeds meer mensen verzamelde zich rond de motor van de bus waaruit bleek dat een aandrijfriem er genoeg van had gekregen.

Na toch wel een redelijke tijd buiten in de zon te hebben gewacht reed de bus weer en kwamen we aan in Panama-city. Daarover meer morgen 🙂

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply