Dag 5 – Laatste dag Costa Rica, voor nu…

By March 10, 2014Uncategorized

Je leest het goed, alweer de laatste dag in Costa Rica. Een land dat zijn naam te danken heeft aan zijn ‘rijke kust’ maar het is veel meer dan dan. Prachtige nationale parken en prachtige wegen. Doordat het land niet heel erg groot is denk ik dat je in 3 weken op normaal tempo echt alles gezien kan hebben. Iets anders dan India waar je alleen per provincie al 2 weken kan tellen.

Maar wat heb ik dan gedaan die laatste dag? Eerst eens even gerelaxt bij het zwembad. Je zit hier echt luttele kilometers van een vulkaan die uitziet zoals je op de basisschool een vulkaan zou tekenen. Erg driehoekig! Was blijkbaar een luxe hotel (Arenal Observatory Lodge, $8/p) in de buurt vanwaar je wat korte wandelingen kon maken. Belgisch meisje, een Duitser en een Nederlandse zagen dat ook wel zitten dus zijn we vertrokken!

Echt een prachtig stuk en goed aangelegd dus echt voor iedereen te bewandelen. Onderweg een waterval gezien wat Ann op haar to do list had staan! Ook brengt het je langs plekken waar he echt een top uitzicht op de vulkaan hebt. Als je niet mega veel tijd hebt om de boel te zien, zeker een aanrader. Verder is een avondje naar de hot springs ook zeker een aanrader, maar had helaas maar 1 avond.

Arenal was tevens mijn laatst bestemming dus na de wandeling was het tijd om terug te keren. Ook hiervan kan ik zeggen, neem er lekker de tijd! En nu komen we bij het punt waarbij het reistempo me parten speelt. Zeker klinkt het gaaf, flink deel van het land in 5 dagen. Los van het feit dat het vermoeiend is zijn er zoveel toffe mensen hier die je leert kennen en nog geen dag later als je eenmaal echt een klik hebt is het weer tijd om te vertrekken. Versterkt alleen maar mijn verlangen om ooit een keer echt lang te reizen, ooit…

Na mijn vaste stop bij het Hard Rock Cafe was het tijd om de auto in te leveren. Mijn Daihatsuutje. Hij had niet veel kracht, heeft zeker geen designprijs gewonnen, de afwerking binnenin was ook niet meer dan basic maar de limoengroene kleur en het feit dat hij het vol heeft gehouden over de meest idiote wegen zonder ook maar één klapband zorgt er wel voor dat ik er stiekem van ben gaan houden. Het was mijn eerste roadtrip en het was meteen een verdomd goeie.

Dat was tevens Costa Rica, het vervolg is vanuit de bus naar Panama!

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply