Man made marvel, het Panama Kanaal

By March 13, 2014Uncategorized

Zo heb ik jullie aandacht over een van ‘s werelds meest indrukwekkende door de mens aangelegde constructies. Maar wil dit blog beetje chronologisch houden dus ik kom er straks op terug! Bij aankomst was al duidelijk te zien dat het een vrij unieke stad was met veel hoogbouw. Bij daglicht was dat nog beter te zien. De stad profiteert duidelijk van de handel aangezien alles behoorlijk op orde uit ziet.

Vanuit de stad naar Casco Viejo, de oude wijk loopt een boulevard aan de Pacifische kust, als je hotel in de buurt van het Hard Rock Hotel ligt, zeker de moeite waard om zo naar Casco Viejo te lopen in plaats van een taxi te nemen. Loop hier lekker langs de koloniale kerken en smalle straatjes met balkonnetjes. Dit wijkje laat weer even de oorspronkelijke roots zien van Panama.

Hierna een stel Nederlanders getroffen die ook plannen hadden om naar het kanaal te gaan. Taxi vanuit Casco Viejo naar de Miraflores sluizen kost rond de $6 in rustig verkeer. Zorg dat je hier ergens na het middaguur aankomt. Ik vond de informatiezalen echt super boeiend, hoe is het aangelegd hoe is het nu etc. Als je komt neem hier ook echt lekker de tijd voor voordat je uitkomt bij het neusje van de zalm. Het bezoekersdek… Hier begint de show vroeg in de ochtend tot een uurtje of 10, daarna is het er echt extreem rustig (geen schip van het formaat waarvoor je 15 dollar wilt betalen) tot weer een uur of 2 in de middag.

Hierna de taxi terug gepakt naar het hostel, het Hard Rock Hotel hier in Panama heeft geen echt Hard Rock Cafe maar wel een bar met zwembad en een fantastisch uitzicht over de stad, een goeie stand-in. Hier heb ik samen met Simon mijn reis afgesloten. Het was eentje voor in de boeken.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply