Dag 4 – Via een blauwe waterval naar Arenal

By March 8, 2014Uncategorized

Zeggen dat gisteren een topdag was zou niet heel erg veel variatie brengen in de blogs lijkt me maar het was wel zo. De dag begonnen aan de oceaan met een gezond ontbijt terwijl ik uitkeek op behoorlijk flinke golven. Zeker een aanrader om te doen als je hier bent. Je kan hier surfles nemen maar zag paar mensen met flinke blauwe plekken terugkomen en aangezien ik nog een flink stuk moest rijden leek het me ook niet heel verstandig…

Hoorde van twee uit het hostel dat er een blauwe waterval is op weg naar Arenal. Dat leek me wel cool. Het is waardeloos op google te vinden, lonely planet geeft ook geen duidelijke richting en zodra er de bordjes staan ben je al bijna bij het eindpunt. Waar je naartoe moet voor Rio Celeste is: Pueston El Pilon ranger station. Coordinaten hiervan zijn: lat: 10.7156615 lon:=-84.9870618. Als je beetje doorloopt lukt het je om bij de waterval aan te komen in een half uurtje, Laguna Azul is nog een kwartiertje verderop.

Men zegt hier dat toen God de lucht verfde hij zijn kwast in die rivier schoon heeft gemaakt. Hoewel de wetenschappelijke verklaring iets aannemelijker is zag het er zo magisch uit dat ik maar het fabeltje aanhoud.

Om er te komen moet je trouwens geen super geplaveid pad verwachten. Onverharde wegen zijn hier echt uit de kluiten gewassen wandelpaden waarbij je constant keien en gaten in de weg ontwijkt. Best een inspannende klus.

Hierna doorgereden naar La Fortuna, het stadje aan de voet van de vulkaan Arenal. Hier verblijf ik in een heel erg goed hostel waar iedere avond wel wat te doen is, zo was er gisteravond een bbq & beerpong! Ja had best wel dorst vanochtend bij het opstaan. Vandaag even rond het park rijden en dan terug naar San Jose!