Dag 4 – Vliegen over het regenwoud van Monteverde

By March 7, 2014Uncategorized

Nieuwe dag nieuwe blog, het zal je inmiddels niet verrassen maar ook gisteren was weer dikke prima!

Een van de dingen die je moet doen zijn de ziplines over het regenwoud. Soort tokkelen, je hangt in een harnas en je legt een parcours af. Maar wat voor een. Op sommige stukken vlieg je echt ruim in de 100 meter boven de grond. Onbeschrijfelijk mooi. Onderweg is ook nog een Tarzan swing. Dan spring je van een platform en zwiep je door het woud. Vooral die eerste paar tellen vrije val zorgen ervoor dat het adrenaline niveau flink omhoog gaat!

Het absolute neusje van de zalm is de Superman. Bij alle vorige banen zat je in het harnas. Bij de Superman lig je op je buik. Hoe vet is dat?! Je hebt echt het gevoel dat je vliegt aangezien er niks onder je is. Kwam met waterige ogen aan de andere kant en ik kan me prima voorstellen dat dat niet alleen door de snelheid kwam. Hierna zat de tour erop. Met de groep van het hostel nog even een lunch geregeld en toen met Preston naar Tamarindo gereden. Onderweg een aantal stops gemaakt want het landschap was op veel plekken te mooi om links te laten liggen.

We kwamen op een normale tijd aan in Tamarindo, op tijd voor de zonsondergang. Afgelopen keren dat ik voor een zonsondergang / opkomst kwam was het vrij teleurstellend door bewolking maar deze maakte het allemaal dik in orde!