Dag 2 – Do you know the way through San José

By March 5, 2014Uncategorized

Officieel zit ik al op dag 3 maar het was niet logisch om New York in tweeën te knippen, vandaar!

Ik begin het schrijven ervan nog voor het ontbijt, zit namelijk te wachten erop met een kop koffie waarvan ik gok dat de oorsprong ervan dichterbij ligt dan mijne. Temperatuur ligt denk ik op 25 graden wat echt heerlijk is om bij op te staan. Heb vannacht best prima doorgeslapen maar ik zou je niet kunnen zeggen wat mijn gevoelstijd is.

Heb wel het gevoel dat het een mega ontbijt is wat ik besteld heb, afgaande op de tijd die het kost het te maken. Het ontbijt was best prima, zou zelf nooit een soort gekruide bonen en rijst erbij doen maar door een stevig ontbijt staat je klok weer wat beter! Wilde toch net wat beter bereikbaar zijn aangezien ik alleen op weg ben dus ben naar een telefoonzaak gegaan, je moet je voorstellen alsof je je paspoort gaat aanvragen, zo een zelfde setting met loketten en wachttijden.

Dat opgelost ging ik inpakken en mijn auto ophalen. Tenminste het was al 10 geweest en dacht wie weet is die er wat eerder. Dat dus niet. Mijn SIM-kaart was inmiddels actief dus ik kon gaan opwaarderen, dat moest in tien keer… En door te bellen dus dat heeft het buitengewoon behulpzame meisje van de telefoonzaak voor me gedaan.

Ondertussen was mijn auto er nog steeds niet… Deze was namelijk gecrashed en kon ik niet meer gebruiken. Snel werd een ander en binnen een half uur stond er een fel groene 4×4 op me te wachten! Gratis upgrades, altijd mooi!

Had al tijdje geen handgeschakelde auto gereden en de versnellingsbak was ook niet helemaal soepel dus na 3 minuutjes stuntelen en motor laten afslaan kon ik gaan. Al snel bleek dat rijden in Costa Rica erg goed te doen is. Het gaat volgens het ‘keep your lane’ principe dus alles rijdt keurig door. De route voor vandaag was nou ook niet echt heel lastig zodat ik tussendoor ook van het landschap kon genieten. Paar korte stops gemaakt zoals bij Playa Hermosa, Spaans voor prachtig. Het was een strand met maar twee auto’s van toeristen waarvan ik er al 1 had. Het is een 4×4 dus ik dacht dan parkeer ik hem ook op het strand, dan kan ik er een mooie foto van maken. Inmiddels ben ik achter de functie van diff lock zal ik maar zeggen.

Zonsondergang was nabij welke erg prachtig moest zijn rond Manuel Antonio, deze viel best vies tegen maar heb er wel lekker kunnen eten:). Hierna naar het hostel gereden over een kronkelweg waarbij ik even dacht dat mijn auto in een stijle bocht om zou rollen. Niet gebeurd want inmiddels lig ik in mijn dormroom bed met een ventilator op mijn hoofd gericht. Morgen ga ik met twee fransoosjes van mijn kamer naar Manuel Antonio en ‘s avonds een fikse rit naar Monteverde, geen zin om die weg in het donker te rijden aangezien het hier om half 7 echt donker is!

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply