Dag 1 – Night & day in New York City

By March 4, 2014Uncategorized

Waar ga ik deze blog beginnen? Denk een hele tijd terug, nu ik geswitcht ben van baantje hoef ik met carnaval niet meer perse te werken, dan beginnen er bij mij meteen reisplannen te komen. Na best wel wat bestemmingen afgewogen te hebben is het een combinatie van Costa Rica, Panama maar om te beginnen een lange stop in New York geworden!

Het was mijn eerste door KLM uitgevoerde vlucht, deze was prima bevallen! Had niet noemenswaardig veel kunnen slapen maar was verrassend fit bij aankomst. Niet zo heel raar want ik keek ontzettend uit om weer eens door de straten van New York te lopen, verwacht ook spierpijn door mijn aanhoudende oor-tot-oor glimlach. Was snel door de checks heen en nadat ik mijn bagage bij een depot had gedropt kon ik de overpriced AirTrain naar Jamaica pakken, vanuit hier met de E-train richting Midtown getreind. Ik
maak dit tripje helemaal alleen, voordeel is, je legt makkelijker contact. In de metro sprak een Ana me aan, na een kort gesprek zei ze dat ze in Downtown werkte en een kantoor had met een fantastisch uitzicht. Bedoeling was niet me ontzettend jaloers te maken maar om me vervolgens uit te nodigen om het de volgende dag te bekijken! Dat aanbod kon ik niet afslaan maar wil dit geheel graag chronologisch houden dus… To be continued.

Aangekomen in Midtown meteen naar Rockefeller Center gelopen. Empire State Building is dan op dit moment wel het hoogste gebouw met een bezoekersdek, het is een prachtig gebouw maar zodra je er op staat zie je er niks meer van!

Na een tijdje van het magnifieke uitzicht te hebben genoten vond ik het toch wel frisjes en werd ik moe, voor zover het avontuurlijke idee om de nacht door te halen, snel een hostel geboekt en op naar Times Square! Hier aangekomen een tijdje op de TCKTS booth gezeten en de sfeer in me opgenomen. Het hostel lag op 30th st. net wat verder dan Madison Square Garden.

Had een dormroom geboekt welke nog door 1 ander bezet werd. Prima zou je zeggen, ware het niet dat deze meneer snurkte met een dusdanig volume dat ik hoopte dat hij er zelf wakker van zou trillen. Mijn god wat een geluid kwam daar uit!

Uiteindelijk toch nog een beetje kunnen slapen om om 6 uur fit op te staan en met een verse sandwich als ontbijt de stad in te lopen. Was zoals hier op de blog staat als eens eerder in New York geweest maar wilde een aantal dingen nogmaals zien of dingen die we vorige keer niet gehaald hadden. Om te beginnen had ik een foto-idee voor Grand Central Station dus daar ben ik begonnen, onderweg de stad die op gang komt gefotografeerd. Hierna vrij direct naar de Apple Store gelopen, je bent een fanboy of je bent het niet ;-)! Had om 10 afgesproken dus had nog net genoeg tijd om de Express train naar het zuiden te pakken, handige tip, deze exp. treinen stoppen alleen op de witte stations op de kaart.

Er zijn een hoop culturen aanwezig in New York, vooral in de dienstverlening. En een aantal springen echt eruit, hoe vaak zou je in Nederland een klaar-over horen zeggen ‘Hi mate, how are you? Take care’ of varianten daarop met ‘bless you’ en ‘have a great day folks’. Dat maakt het heerlijk om doorheen te lopen. Ik vroeg een mevrouw of ik het juiste perron had voor de express trein voor Fulton St. tijdens de rit had ik mijn plannen wat bijgeschaafd maar bij het station aangekomen hoor ik iemand iets verderop roepen dat het mijn halte is, zij moest één station verder eruit wat gepaard ging met de nodige bless you’s. Dat maakt het tot een stad waar ik graag ben. Het feit dat je er heerlijke bakkerij-zoetigheden krijgt voor een dollar kan er misschien ook wel een rolletje in spelen.

Na een korte wandeling door Battery-park en een blik op het Vrijheidsbeeld liep het tegen 10. Om de tijd nog even te vullen een Starbucks gehaald en toen richting de afgesproken plek. Rond deze plek lagen 2 onwaarschijnlijke kantoorgebouwen en jawel hoor, in één daarvan werkte ze! Voor een van de belangrijkste huurders van het gebouw, een mega advocatenkantoor! Ik kreeg een bezoekerspas en erna een rondleiding door waarschijnlijk het mooiste kantoor waar ik ooit geweest ben. Niet normaal hoe prachtig ingericht en wat voor een geniaal uitzicht. Ja, daar zou ik prima aan kunnen wennen! Na nog een kop koffie gedronken te hebben moest zij aan de slag en ging ik weer verder.

In 2009 was het memorial nog niet af dus die wilde ik sowieso graag zien, het is knap hoe het net als in Central Park gelukt is om op een plek die super centraal en in een druk gebied ligt een ruimte van rust te creëeren.

De tijd begon ook wel te dringen dus via de Brooklyn Bridge naar Brooklyn Bridge Park gelopen, een nieuwe plek vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de Brooklyn Bridge en Downtown erachter. Echt een prachtig beeld! Vanuit hier de subway naar JFK gepakt, tas gedropt en ingecheckt. Ik kijk alvast terug op een heerlijke start van deze reis!

Op het vliegtuig staat als het goed is iemand vanuit het hostel, morgen (de 4e) pik ik mijn auto op en begint mijn route langs de hoogtepunten van Costa Rica, voor nu, alvast bedankt voor het lezen!