Dag 22 – New Delhi, een chaos met een postcode

By August 6, 2013Uncategorized

Het begin van alweer de laatste twee reisdagen. Er was erg slecht weer voorspeld dus we hadden het toeristische programma niet te lang gemaakt. Eerst eens uitgeslapen, ontbeten en toen de stad in. We hadden alleen Red Fort als idee dus hier begonnen. Na een erg lange rij bij de security waar je letterlijk achtereenvolgens door 4 man werd gefouilleerd konden we het terrein op. We moesten een voor lokale begrippen erg hoog bedrag betalen voor een rij zuilen. We wilden het ticket liever later vandaag inzetten bij Qutub Minar. Na kort rondgelopen te hebben zijn we dus ook richting het metro station gegaan. Dit hadden gedaan met een fietsriksja. Onderweg zagen we een mooie moskee waar we even gestopt hebben. Kwam allemaal erg corrupt over. Meteen werd ons 300 rupees gerekend voor mijn camera nog eens 300 omdat hij ervan uitging dat Bram’s telefoon foto’s kon maken. Alle Indiërs werd niks gevraagd. Daarnaar had hij een probleem met mijn broek. Normaal is de regel knieën bedekken. Als ik dus een dag de toerist ga uithangen zorg ik er dus ook altijd voor dat als ik een korte broek aanheb deze hieraan voldoet. Mouwloze shirts heb ik sowieso niet maar anders moet je die gewoon nooit aandoen als je sights gaat bekijken. In veel religieuze complexen is dit namelijk ook verboden. Wilden ze ons ook nog 200 vragen voor een omslagdoek. Zou dus Rs. 500 zijn per persoon. De entree van de Taj Mahal is Rs. 750 en heeft toch wel even iets meer te bieden. Sowieso kan je er 2x goed voor eten. Kortom, bedankt en tot ziens.

Met een fietsriksja zijn we naar het station gegaan. Onderweg zag je echt wat voor een mega zooi Old Delhi is, straten vol puin die eigenlijk gewoon uitzien als mega stegen. Vandaar mijn benaming, een chaos met een postcode. Het geeft je niet het gevoel dat je in een wereldstad bent.

Met de metro richting Qutub Minar gegaan. Ook een Islamitisch complex maar hier had niemand problemen met onze kledij. Het terrein bevat de eerste moskee van India en is ironisch genoeg gebouwd op de basis van een Hindoeïstische tempel.

Erna barste een bui los waardoor we graag naar het winkelcentrum terug wilden. We werden hiernaartoe gereden met en riksja en kwamen half doorweekt aan. Lees dat maar zo letterlijk mogelijk, riksja’s zijn aan de zijkant open dus je wordt gewoon van 1 kant extreem doorweekt…

Rest van de dag hebben we doorgebracht in twee mega wit marmeren winkelcentra. Morgen laatste reisdag die waarschijnlijk net zo rustig als niet nog rustiger zal zijn.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply