Dag 21 – Bedankt Nepal, welkom terug India

By August 5, 2013Uncategorized

Zijn een paar dingen die iedereen weet die gaat vliegen, geen grote hoeveelheden vloeistoffen, geen zakmessen etc. Vlieg best regelmatig dus je zou verwachten dat je dat soort dingen gewoon weet bij het inpakken. We hadden echter haast dus pas na het inchecken van de bagage en we in de rij stonden bij de immigratie-balie bedacht ik me dat ik mijn Zwitserszakmes niet van tas had gewisseld. We hadden namelijk wat inpakhaast aangezien we onverwacht eerder naar de luchthaven gingen door een festival in de stad.

Kathmandu heeft een uiterst strenge beveiliging, wiet groeit hier overal en op straat wordt constant coke aangeboden. Geen wonder dat het dan ook bij mensen in tassen en koffers wordt gestoken en geen wonder dat ze het er snel uit wisten te vissen. Snel gerend naar incheckbalie konden ze het alsnog inchecken als ik nog een tas had. Had geen beurs mee dus zelfs een tas van een euro kon ik niet kopen. Mes achter gelaten… Komt net voor opstijgen na security check 4 een IndiGo mevrouw aan dat ze het via een speciale manier mee kan geven in het ruim, so much win, Bram en ik hebben ons lesje geleerd!

We hadden een van de nieuwste IndiGo vliegtuigen die er zijn, tevens meest nieuwe vliegtuig waarmee ik ooit gevlogen heb. Hebben die nieuwe A320’s met dunne stoelen waar ik zelfs mijn stelten kwijt kan. We stegen op en maakten een cirkel over Kathmandu, erg mooi om te zien! Wat nog mooier is, we konden zelfs toppen van de Himalaya boven de wolken uit zien komen, echt prachtig!

Na iets meer dan een uurtje vliegen kwamen we aan in een super bewolkt New Delhi. Schijnt behoorlijk te gaan spoken hier komende dagen dus ben benieuwd. We hadden dit keer de Airport Link gekozen om in de stad te komen, een express metro tussen de luchthaven Indriha Gandhi International en New Delhi Railway station, kost je Rs. 150. Alles hier aan metro is een extreem contrast met de stad zelf. Die is namelijk chaotisch en smerig. In de metro is het wel buitengewoon druk maar wel erg modern. De Airport Link deed zelfs voor westerse standaarden extreem nieuw aan. Tot voor kort was de Amsterdamse metro ouder.

We hadden het hotel al van tevoren geboekt en op de kaart zag de afstand er vrij kort uit en benauwde leek ook mee te vallen. Laat ik zo zeggen, was blij dat ik vanochtend had voor mijn tropenshirt.

We verblijven in Hotel Grand Godwin, een buitengewoon goed midrange hotel met een nieuwe kamer inrichting en een lobby in art-deco stijl. Niet een beschrijving die ik vorig jaar kon geven aan het gros van de overnachtingsplaatsen.

Er is één reisgewoonte die ik toch vrij nauwkeurig naleef, het Hard Rock Café bezoeken. Deze lag een stuk bij ons vandaan maar met een metro waarbij een rit van een half uur die Rs. 18 (€0,22) kost is het eigenlijk verdomd dichtbij. Nogmaals, pak de metro, kost ‘niks’ en echt een ervaring!

Hier aangekomen bleek het in een super westerse Mall te liggen. Overal marmer en designerboetieks, nog nooit een stad met zulke contrasten gehad. Verder had ik na 3 weken kip en vegetarisch ook wel eens zin in een lekkere rundvlees burger dus een Legendary Hard Rock Burger kon er prima bij. Had ook nog een schoon shirt nodig dus zou eigenlijk eentje wassen maar zag een leuke dus die maar meteen aangeschaft!

Nu terug op de hotelkamer, hopelijk morgen droog weer om de stad te gaan bekijken.