Dag 20 – Prachtige stupa’s bekijken in een zonnig Kathmadu

By August 4, 2013Uncategorized

Ben langzaam gewend aan niet te hard vertrouwen op weerapps en de gedachte dat het weer aan het begin van de dag niks zegt over het weer de rest van de dag. Opstaan met stromende regen is wel minder. Zeker omdat Bram de vlucht naar de Mt. Everest ging maken, deze was dus niet perfect te zien en liep ook vertraging op. Gaf mij de mogelijkheid om even uit te slapen tot 7 uur en erna mijn jungle-look uit te zwaaien. Week mijn baard niet geschoren voel je best wel, alsof je harst. Ook hoefde ik geen jungleshirt, afritsbroek of wandelschoenen aan. Daarna rustig ontbeten en gepraat met een Amerikaanse alvorens mijn ochtend wandeling richting Old Town. De straten in India zijn misschien vies, ze zijn in ieder geval geasfalteerd… Hier is het gewoon een grote dreksbende waardoor je kuiten binnen een half uurtje een zandmasker hebben. Ook wordt je in de drukke straten constant gevraagd of je coke wilt kopen. Hoopte met mijn frisse look een minder louche beeld uit te stralen…

Wel gewoon leuk om langs de ambachtswinkeltjes te lopen waar vanalles gemaakt, verkocht of gerepareerd wordt.

Hierna was Bram terug van zijn vlucht en konden we richting Bodhnath, ‘s werelds grootste stupa. Prachtige witte koepel met een gouden toren met eraan vast allemaal boeddhistische gebedsvlaggen en gaf de tempel echt de finishing touch. Erg indrukwekkend. Zeker omdat de hele straat eromheen die bij het complex hoorde een erg relaxed uitstraling gaf. Het zinnetje over dat ik de vlaggen zo leuk vind houdt in dat ze nu in mijn backpack zitten.

Daarna stond de Swayambhunath Stupa op de rol. Deze heeft als bijnaam de monkey temple. Kwamen kort na binnenkomst al de eerste tegen. Het spoor gevolgd bracht ons bij een vijver waar ze zwommen. Ja zwemmende apen. Maar gewoon als mensen. In een boom klimmen en je dan van 5 meter hoogte zo lomp mogelijk erin laten vallen. Van de kant erin duiken, elkaar erin duwen, het ging eraantoe zoals in een normaal zwembad.

Erna op een dakterras even gelunched en Durban Square overwogen. Rekenen ze Rs. 750 voor terwijl het zoals het er op dat moment naar uitzag ging regenen. Het mooiste hadden we wel gezien hier, er waren nog een paar straatmarkten die wellicht de moeite waard waren maar even chillen bij het hotel is ook wel fijn. Vanaf morgen is het weer tijd voor het chaotische Delhi!