Dag 18 – Neushoorns spotten en krokodillenvoer uithangen

By August 2, 2013Uncategorized

Disclaimer: Niets van onderstaand programma was duidelijk bij boeken.

Dat gezegd kan ik beginnen aan de blog over onze 2e dag National Park, of eigenlijk onze enige echte hele dag. Deze begon op tijd met een prima ontbijt. We zaten in het Unique Wild Resort, een prima plek. Vanuit hier gingen we met een busje naar de plek waar de olifanten staan.

Olifanten rijden gaat hier net wat anders dan in Chiang Mai, Thailand, vorig jaar. Daar zat je met zijn tweeën naar voor naast elkaar hier in een vierkant met zijn vieren dus niemand kijkt echt vooruit. De route duurde ongeveer 1,5 uur wat best lang is als je de plek waar we zaten gezien had haha. Onderweg kwamen we eerst een paar gekke aapjes tegen, waren beetje rond aan het springen en zodra we er in de buurt waren waren ze snel weg. Het was geen keurig uitgehakt pad dus we sleurden de hele tijd met armen en benen langs de bladeren. Niet zo gek dat je soms een vreemd insect op je hebt welke dan met een snelle handbeweging wordt gelanceerd. Toen kwamen we eindelijk een neushoorn tegen, met een baby nog wel! Erg leuk om te zien maar ergens maak je je ook zorgen. De meeste Chinezen hier lopen rond met een extreem dure Canon in volautomatische modus. Die lopen dus altijd te flitsen. Weet je dus niet helemaal hoe ze reageren maar kan me goed voorstellen dat als zo een beest de olifant ramt je het voelt. Verder kwamen we alleen nog een rijtje bambi’s tegen. De Bengaalse Tijger die ook in het park zit kom je alleen in een ander deel van het Chitwan National Park tegen in het Nepalese hoogseizoen.

Na de lunch stond een andere activiteit op het programma kanoën. Je hoopt dan toch niet met 10 man in een uit een boomstam uitgehakte wankelboot te komen. Jawel… Dit was dezelfde rivier waarin we bij de zonsondergang de krokodil zagen. Jawel, binnen korte tijd waren al de neusgaten kort gespot en weer iets later de eerste volledige krokodil op metertje of 4 bij ons vandaan. We zaten in de boot met een dikke Indiër die als hobby alcoholist was. Je hoopt toch dat zo iemand nog doorheeft dat je niet moet wiebelen want ja, als zo iemand even zijn bierbuik verlegt ligt de rest ook in het water, op het bordje van de krokodil…

Was allemaal goed gegaan, het is niet dat je er bang van wordt maar je zit er toch gespannener bij dan als je met een brede boot eroverheen gaat. Na een wandeling door het park terug naar ons wild resort geen speciale dingen gezien. Enige risico wat er was waren bloedzuigers die uiteindelijk ook niet in mega hoeveelheden hier voorkomen.

‘S avonds nog gezellig gepraat met een groep Nederlanders, die kom je hier in Nepal dan wel weer veel tegen.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply