Dag 17 – Op naar Chitwan National Park

By August 1, 2013Uncategorized

Mijn eerste gedachte vanochtend was, waarom zij zonsopgangen altijd zo verdomd vroeg. De wekker ging om 3:45 een tijd die ik vaker gebruikt heb als bedtijd dan wektijd.

Wederom, we zitten in regenseizoen dus de kans op een mooie zonsopgang was nihil. Toch met goede moed opgestaan en vertrokken. Bij aankomst zagen we al dat aan de kant van de zonsopgang de boel aardig bewolkt was en er kwam veel meer bewolking op kortere afstand aanzetten. Maakte me eigenlijk niet zo veel uit want net als bij de opkomst bij de Bromo Vulkaan op Bali in 2010 was het dal ernaast veel boeiender. Daar keek je namelijk tegen een mystiek beeld aan van groene bergen in schemering met wolken eromheen. Na nog langer wachten trokken de wolken zelfs zo weg dat een aantal Annapurna toppen vrij kwamen. Ja mensen, bijdeze kunnen we ook ‘Zie de Himalaya’ van de bucketlist afstrepen! Schiet lekker op dit jaar. Denk vooral dat als het in Februari open weer is het super uniek moet uitzien. Maar het maakte goed voor de slechte zonsopgang.

We moesten weer op tijd in Pokhara zijn voor de bus naar Chitwan. Bij het busstation aangekomen zagen we een hoop mooie bussen, en de onze… Nog even snel en setje Cinnamonbunns gesnaaid, bagage werd op het dak gebonden en ik werd met mijn knieĆ«n op mijn plaats gekneld.

Men zegt nog wel eens dat het zo rot is om Nederlanders op vakantie tegen te komen, voor mij zijn dat busladingen Chinezen. Nepal zit er vol mee. De gidsen in Nepal zeggen het zelf, ze zijn luidruchtig en arrogant. Als je een foto zonder ze wilt moet je eerst 20 minuten wachten tot ze de foto’s in alle mogelijke combinaties gemaakt hebben. Onze bus zat er vol mee.. Na een vrij vervelend busritje waarbij we nog vaker door elkaar werden geschud dan gisteren kwamen we bij een post uit waar echt een buslading aan vrachtwagens stond! De verhalen wat de oorzaak was dat we stopten varieerden van een gijzeling, een gevecht tot uiteindelijk een staking.

We hadden wel een bus met erop ‘Tourist’, daarmee is het geen toeristen bus, daarvoor heeft de bus ook een groen kenteken nodig, guess what? Onze bus had zwart! Zal normaal niks uitmaken ware het niet dat alleen toeristen bussen werden doorgelaten. Kwam een volle bus aan die wel doormocht en wij in lonen stappen. Even voor de duidelijkheid, wij is hierin een volle bus van 2 Nederlanders en de rest Chinezen. Denk dat ik de foto bewaar voor als een bus in Nederland een keer langsrijdt onder het mom van, sorry, vol!

Duurde gelukkig maar een uurtje dus schade viel mee. Na aankomst in Sauraha werden we door het ‘Unique Wild Resort’ afgehaald. Best prima ding!

Hiermee hebben we een wandeling gemaakt langs de rivier en de zonsopgang gezien. Dit was meteen de eerste ontmoeting met het plaatselijke vee, een rijtje olifanten waar we morgenochtend op gaan rijden en erna nog een krokodil!

Inmiddels zit ik te kijken naar een vreemd folkloristisch gebeuren van de locals. Werkt iets meer op de lachspieren dan het eigenlijk zou mogen. Morgen hele dag in het National Park, zin an!