Dag 15 – Met Stress Airways naar blubberig laidback Kathmandu

By July 30, 2013Uncategorized

Liggend op een iets minder ergonomische matras dan de hotels die we in India gewend waren begin ik eens met een samenvatting van een toch vrij turbulente dag. Letterlijk.

We hadden een hotel dichtbij de luchthaven dus we waren ruim op tijd erbij om in te checken. Na de douane kwamen we bij een Starbucks, nou normaal weten die wel wat ze moeten vragen maar hier was het voor lokale prijzen vrij duur, voor ons 3x zo goedkoop. Na een dikke twee weken inmiddels eindelijk weer een soja latte macchiato gehad, heerlijk!

In het vliegtuig hadden we twee raamstoelen voor elkaar gekozen, we zouden bij goed weer namelijk de Mt Everest kunnen zien! Na een vlucht waarbij we toch wel redelijk vaak het landschap hebben kunnen zien, zo zagen we de Ganges en de schade van de modderstromen in Noord-India kwamen we de grens van Nepal overgevlogen.

Toen volgde een mededeling uit de cockpit, de luchthaven was dicht door slecht weer dus moesten we rondjes blijven vliegen in Zuid-Nepal. Dit hield dus ook in dat het extreem bewolkt was en er dus geen kans was op de Mt Everest. Er is hier de mogelijkheid om een vlucht langs de Mt Everest te boeken (en andere toppen). Deze gaat alleen als er goed zicht is, echter vertrouw ik niet zo op hun definitie daarvan dus laat ik die kans waarschijnlijk schieten. Kost €135, een bedrag waar je in deze regio een aantal dagen van kan rondkomen.

Los daarvan, de brandstofkosten zijn vrij hoog dus bij een vlucht van gepland 1:20 uur ga je niet snel uit van genoeg benzine voor 3 uur rondjes vliegen. Dat gevoel gecombineerd met een hoeveelheid turbulentie, luchtzakken en gillende stoelschoppende kids maakte de vlucht niet tot een pretje.

Op de luchthaven meteen een kamer geboekt voor een hotel in de stad inclusief gratis transfer. Een 300 jaar oude Suzuki zette ons af bij het hotel in een regenachtig Kathmandu. Het komt erg relaxed over maar erg kan je er niet van genieten want de hele stad ligt vol plassen water. Voor de komende dagen hebben we een tour geboekt naar Pokhara en Chitwan National Park. Erg benieuwd, de bus gaat om 6:30 dus het wordt een vroege nacht vandaag!