Dag 14 – Relaxed eerste deel van de reis afgesloten in Agra

By July 29, 2013Uncategorized

Wat doe je als je in het mooiste hotel zit wat je ooit gehad hebt, je dat deze vakantie zeker niet meer gaat overtreffen, het snikheet is en er geen belangrijke dingen meer te zien zijn? Bunkerhard chillen. Lekker zwemmen en op en bedje muziek luisteren. Dit jaar heeft de reis (tot nu toe) toch wel meer een vakantiegevoel dan vorig jaar waarbij er gewoon veel meer te zien was in de steden. Ook hebben we dit jaar voor India erg goede hotels geboekt waardoor je ook iets eerder geneigd bent een minder belangrijke attractie in de hitte bezichtigen laat schieten en een frisse duik voorrang geeft. Is iets minder backpacker-achtig maarja met de prijzen voor een 5-sterren resort in het laagseizoen ben je gek als je ze niet boekt. Sowieso is een uitgebreid ontbijtbuffet -waarbij ze het gebakken eitje en het geroosterde brood naar je tafel brengen nadat ze je stoel hebben aangeschoven- ook wel fijn! Uiteraard daarna weer even gebruik gemaakt van de healthclub, een goed uitgeruste fitness op 2 minuutjes lopen kan je niet onaangeroerd laten. Kortom een heerlijk dagje!

Inmiddels lig ik weer in een bedje van een Indiase trein. Begin er echt van te houden deze manier van reizen. Hebben de AC2 wat een erg luxe uitvoering is. Ik heb een raam bijna even lang als mijn bedje, een dun matrasje, een kussen onder mijn hoofd en eens in de zoveel tijd komt een mannetje aan of je wat koekjes of drinken wilt kopen. Tijd vliegt op die manier voorbij.

Met deze trein zit ook meteen het eerste deel van de reis erop. Vanavond checken we in in een airporthotel en morgenochtend vliegen we naar Kathmandu, Nepal. Tot nu toe bevalt de reis echt prima. Veel mooie dingen gezien en het weer valt ontzettend mee voor een regenseizoen! Ja we hebben al een aantal buien de revue zien passeren maar nooit als we op een plek stonden waar wat te doen was. Het was als we op een terras zaten, als we in de trein zaten of gewoon ‘s nachts. Hiervoor krijg je ook een stad te zien die nauwelijks toeristen bevat. Weer een nadeel daarvan is dat je nauwelijks andere te spreken komt, iets wat vorig jaar erg leuk was. Komt misschien nog in Nepal.