Dag 13 – Kippenvel krijgen bij het mooiste gebouw ter wereld

By July 28, 2013Uncategorized

Ja dat durf ik te zeggen, ‘s werelds mooiste gebouw bezoeken mag ik officieel afstrepen van de bucketlist. Je zou denken dat alleen over het hoogste gebouw enzo een eenduidige mening zou bestaat maar zodra je de Taj Mahal gezien hebt weet je dat er niets meer bovenuit kan.

Oke, maar hoe begon de dag? Allereerst met het beste ontbijt wat we tot nu toe hebben gehad in een hotel. Ze hadden niet alleen de volkoren flakes maar zelfs de amandelen als topping. Rogier blij.

Nou de start was dus goed, klaar voor de trip naar de Taj Mahal, met een High Value Foreign Ticket zoals het toeristen ticket heet, kost Rs. 750 tegenover de 20 die een local moet neertellen. Mag je wel afkortingen nemen ;-).

Aangekomen bij de Taj Mahal bleek niks van de verwachtingen te laag te zijn, wat een prachtig gebouw!! Iedere superlatief die ik normaal in zou zetten schiet te kort. Yes, ook ik met mijn lengte kan me soms klein voelen en blijkbaar lukt het zoiets ook nog om me sprakeloos te krijgen! Het gebouw is eerlijk gezegd niet eens zo mega groot, 48 bij 48 meter maar het staat op een flinke sokkel, een mega tuin ervoor en 3 mega poorten die toegang geven tot het complex. Het is hier een flinke 40 graden en door de luchtvochtigheid is het ook meteen de warmste en minst behaaglijke plek. Zo warm heb ik het nog nooit gehad.

Je moet er dus wat voor over hebben, maar je krijgt er wat voor terug. De vijver in het midden geeft een mooie weerspiegeling en de tuinen zelf geven het ook een paleisachtig sfeertje. De binnenkant is helaas niet heel bijzonder, daar zie je pas dat het best een klein gebouw is.

Na helemaal gesmolten en uitgekeken te zijn hebben we de riksja naar de overkant van de rivier gepakt. Daar ligt een park wat uitzicht geeft op de Taj Mahal en de East en West Gate. Wederom prachtig!

De zon kwam af en toe stevig door en sloeg dan ook meteen in, wat de Taj Mahal deed oplichten maar onzelf best doen verlangen naar het zwembad. Na een stop bij Agra Fort vanwaar je een leuk maar niet bijzonder uitzicht hebt op de Taj Mahal. Na wat gesport en gezwommen te hebben was het tijd om weer terug te gaan naar de stad voor het avondeten. Ja dit stuk is een sprongetje van 5 uur.

Je hebt hier een aantal restaurants die uitzicht geven op de Taj Mahal maar geen zo mooi als het Saniya Palace hotel, we hebben hier van het prachtige uitzicht genoten, echter wel met het gevoel alsof we in een sauna zitten, het is hier serieus ‘s avonds nog een gevoelstemperatuur van ruim 50! Maar toen de zon onder ging, mensen wat was dat een prachtig beeld.

Nu terug in het hotel, morgen zit het eerste deel van India er weer op, we reizen terug naar Delhi in de namiddag om de dag erna het vliegtuig te pakken naar Kathmandu, Nepal waar een nieuw deel van dit avontuur begint!