Dag 11 – Met de riksja de Pink City verkennen

By July 27, 2013Uncategorized

Ik begin die slogan ‘Incredible India’ langzaam te begrijpen hoor. We zijn nu langzaam Rajasthan af aan het sluiten. Hoe de eerste indruk is heb ik gisteren een hele blog aan gewijd. Maar als laatste echte stad in Rajasthan zijn we vandaag in Jaipur, de hoofdstad van de staat. De eerste indruk die we gisteren al op het station kregen is dat het een stuk opgeruimder is. Dit hangt er natuurlijk mee samen dat Jaipur de belangrijkste stad is qua toerisme voor Rajasthan.

We hadden voor 400 Rs. een Riksja voor 1 dag geregeld, begon meteen bij het pareltje van Jaipur, Hawa Mahal, een gebouw wat gebruikt werd door de vrouwen van de Maharadja om door raampjes het straatleven te bekijken.

Volgende stop was bij Jantar Mantar een complex wat door een sterrenkundige is gebouwd voor het bepalen van locaties van sterrenbeelden, de poolster etc. zag er eerlijk gezegd een beetje uit als abstracte kunst.

Alles leuk en aardig maar het is Rajasthan niet als er geen mega fort in de buurt staat. Nou dat staat er, het Amber Fort! Een gebouw wat ergens doet denken aan het Spaanse Alhambra door de architectuur van pleinen, aan Marokko vanwege de prachtige poorten en ergens hebben de tuinen iets weg van Versailles. Kortom, het beste gecombineerd. Wel was het erg warm, tijdens de wandeling naar en in het fort zijn er dus ook de nodige liters koelvloeistof doorheen gegaan.

Het werd tijd voor de lunch, in een restaurant waar het een komen en gaan was van grote groepen toeristen hebben we pizza gegeten voor onze rit naar een plek waar stof wordt gemaakt. Dit zijn zaken met de irritantste verkopers, vaste prijzen waar je prima nog een heel stuk van af kan dingen. Wel cool is het hoe ze alles doen wat de klant zegt, als je wifi wilt stellen ze dat wel even voor je in, colaatje erbij en ze tillen de bank wel even naar de plek met het beste internet, of waar hun mooiste spullen liggen, dat weet je nooit.

Na even dit blog geüpdatet te hebben konden we verder naar Albert Hall, zeg maar gerust Duiven Hall, stikte er van de duiven! Gewoon meer en massaler dan op het St. Marcoplein in Venetië. Echt bizar!

Helaas heeft deze plek ook het eerste reisslachtoffer gekost, mijn Tommy’s, mijn favoriete teenslippers. Even een moment van stilte… Nee slippers zijn geniaal op reis. Er zijn een aantal dingen die altijd in mijn backpack zitten als ik op reis ga, teenslippers horen daar bij. Het is koel, bij tempels, wat in Azië nog wel eens voorkomt, heb je snel je slippers uit en weer aan, ze zijn koel, compact en als ze vies zijn houd je ze even onder de kraan.

De rest van de avond hebben we doorgebracht in een winkelcentrum waar wifi is, ja we hebben een 5 sterren hotel waar ze per uur wifi even veel vragen als een normaal guesthouse voor één nacht, inclusief wifi.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply