Vertrekdag – India & Nepal

By July 16, 2013Uncategorized

Het mag weer, de rugzak oppakken en wegvliegen naar een nieuw avontuur. Heel wat mooie bestemmingen hebben tijdens het uitzoeken de revue gepasseerd maar de komende 3,5 week zijn Bram en ik in India en Nepal. Vooraf hebben we nog een stopover met een dagje sightseeing in Helsinki. Ik heb ontzettend veel zin om kennis te maken met een nieuwe cultuur en zal dat voor het 5e jaar op rij met jullie proberen te delen door dit blog.

Voor de leedvermaak-fetisjisten, jazeker, we hebben genoeg nachttreinen geboekt, zullen ook vast een keer in een iets te klein busje worden gepropt dus daar zullen jullie vast van kunnen smullen. Verder hebben we wel tophotels geboekt (in India in ieder geval) dus hoop niet weer gespietst te worden door bedveringen. Voor Nepal hebben we overigens nog geen hotels geboekt dus ik kan alleen zeggen dat ik hoop dat het leedvermaak niet in de hotels zit.

Voor de route, we blijven grotendeels in Rajastan, een woestijnstaat in het Noordwesten van India. Dit is de regio die de minste last heeft van het regenseizoen waar we op dit moment midden in zitten. Waar we wanneer zijn zal je per dag merken maar de route is: New Delhi – Jaisalmer – Udaipur – Jodhpur – Jaipur – Agra – New Delhi- Kathmandu (Nepal) – Pokhara – Chitwan – New Delhi. Maar voor Nepal moeten we echt als we aankomen ons laten adviseren welke trektocht we kunnen maken, of we wel of niet ergens de Mt Everest kunnen zien etc. we moeten daar gewoon echt veel rekening houden met het weer in verband met veiligheid en dat soort zaken. De Mt. Everest en de Taj Mahal zien staan hoog op mijn ‘bucketlist’ dus hoop ze ook echt tegen te kunnen zien, met mooi weer!

Wens ik jullie veel leesplezier met de blogs, laat gerust een reactie achter! Voor de mensen die het vanaf hun vakantieadres lezen, wens ik jullie ook een fijne vakantie!