Barcelona

By February 20, 2013Uncategorized

Alweer terug in Nederland wordt het langzaam tijd om te bloggen over afgelopen trip naar Barcelona.

Aangezien ik nog nooit in Spanje geweest ben en Barcelona in mijn ogen de leukste stad is in Spanje om te beginnen ging ik laatst eens op zoek naar tickets. Al vrij snel kwam ik met een combinatie van twee vluchten een voordelig retourtje tegen voor in de carnavalsvakantie. Dennis had er ook wel oor naar en zo zijn we afgelopen week vertrokken. Nadeel aan reizen in Europa is dat alles wat beter geregeld is en in deze blog dus weinig vermaak zit door opproppen in een mini-busje 😉

Over Barcelona zelf, ik vond het een langzame maar erg gezellige stad. Je hoeft niks te verwachten voor 9 uur ‘s ochtends. Zou van een stad die in de zomer snikheet is eerder verwachten dat er juist erg vroeg leven is maar weet natuurlijk niet hoe hun werkweek er verder uitziet. Na 9 uur ‘s avonds maakt Barcelona dat meer dan goed met de avondsfeer. Het is een hele complete stad, je hebt de prachtige bouwwerken van Gaudi gecombineerd met het Mediteraanse-klimaat. Praktisch is het ook ideaal, je bent er in 1,5 uur vanaf Maastricht (niet die 2 uur van Ryanair geloven) en het metro-stelsel is voor de gemiddelde toerist prima te vatten.

Hoe kom je er?

Voor de Limburgers, Ryanair vliegt vanuit Maastricht en Eindhoven voordelig op Girona retourtje kan zeker lukken als op goed zoekt voor een eurootje of 60 maar je moet dan nog voor 25 euro een retourticket met de Barcelona-bus kopen welke keurig aansluit op Ryanair-vluchten. Als je vanaf Amsterdam kan vertrekken heeft KLM als je vroeg boekt meestal wel een retourtje liggen voor 99 euro maar dan land je wel op de luchthaven van Barcelona zelf van waaruit je meteen met de metro in de stad bent. En je wordt niet als vee behandeld, krijgt een broodje, een vaste zitplaats dus geen ge-elleboog voor een stoel en je mag een koffer inchecken. Dus die 15 euri betalen zich wel terug.

What to do in Barcelona?

Wij hebben de eerste avond besteed op de Ramblas. Deze loopt vanaf de haven totaan Place de Catalunya en is waarschijnlijk in de zomer vooral gezellig als het wat drukker is.

De eerste volle dag Barcelona zijn we begonnen bij de Sagrada Familia. Stap uit bij Metro-halte Sagrada Familia, uitgang Park Gaudi om eerst even door het park met de vijver te lopen. Van hier zie je de Geboorte façade het beste. Als je naar binnen wilt is de ingang bij de Verzoenings-façade. Er staat standaard een mega-rij dus koop vooraf je tickets op internet ‘and beat the queue’.

Barcelona heeft een gezellig park liggen stukje naar het zuid-oosten genaamd ‘Parc de Ciutadella’. Het is prima te lopen maar je kan ook de metro naar ‘Arc de Triomphe’ pakken. Hierna loop je naar Església de Santa Maria del Mar. Het is een vrij moderne markt met kleine zaakjes maar het heeft gelukkig niet het karakter van een supermarkt. Koop er een stuk fruit of een broodje. Loop onder de Carrer del Bisbe heen, voor mij de ‘Brug der Zuchten’ van Barcelona naar La Catedral. Onderweg kom je door Barri Gòtic, een buurt met gezellige straatjes en steegjes. Hier vind je ‘s avonds de leukste tapasbarretjes. Hier is tot 12 uur gratis toegang, in het laagseizoen dus ideaal maar in het hoogseizoen is het de €5 wellicht waard en heb je een stuk minder Chinezen om je heen.

Pak vervolgens de Metro naar Diagonal (L3 ri. Trinitat Nova) welke je afzet bij La Pedrera. Schijnt erg de moeite waard te zijn, wij vonden de €14 entree in combinatie met onze strakke planning wat prijzig. Vanuit hier loop je over de Passeig de Gracia- de exclusieve winkelstraat van Barcelona- langs Casa Battló naar Placa de Catalunya. Vanuit hier kan je nog eens de Ramblas aflopen of langzaam op zoek gaan naar een plek om te eten.

Verder is het erg de moeite waard om naar Parc de Montjuïc te gaan. Het is de heuvel ten zuid-westen van Barcelona. Je kan met de bus naar Plaça d’Espanya gaan en hier bus 150 pakken of je pakt de Teleferic de Montjuïc vanaf metrostation Para-lel. Vanuit hier kan je naar onder lopen naar het Estadi Olímpic en onderaan Museu Nacional de Catalunya. Een erg indrukwekkend gebouw, als je er in het weekend bent geeft de fontein ‘s avonds een indrukwekkende lichtshow, zeer de moeite waard!

Als afsluiter kan je nog naar Parc Güell gaan. Dit is het beste te bereiken vanaf Vallcarca, vanuit hier loop je via roltrappen meteen naar de bovenkant van het park. Breng wat tijd door bij het kruis wat het hoogste punt markeert en loop vervolgens naar onder naar het gedeelte waar Gaudi duidelijk zijn stempel op heeft gedrukt. Verover een plek op de met mozaïek belegde bank voor een uitzicht over de stad.

Praktische tips:
– Metro kaarten kosten €2 voor een enkeltje en een 2 dagen-kaart kost €13,40.
– Op Placa de Reial kan je lekker uiteten
– Castell de Montjuïc is zowel met de Funicular de Montjuïc vanuit metrostation Para-lel als bus 150 vanuit Placa d’Espanya.
– Park Güell bereik je via metrostation Vallcarca.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply