Dag 24 – Op weg naar de bounty-eilanden, met vertraging

By August 2, 2012Uncategorized

Het duurt nog een fatsoenlijke 5 dagen voordat we terug vliegen maar na al het reizen herbergt Thailand ook een klein paradijsje, de eilanden!

Om 9 uur werden we door een veel te grote privé-bus opgehaald en bij Chiang Mai International Airport afgezet. De luggage-wrapping was dicht dus op dit moment zit ik nog hard te hopen dat alles in orde is met mijn backpack.

We hadden nog een uurtje de tijd en we zagen een Burger King, niet dat ik erg sta te springen op frietjes om 10 uur maar als je daarmee op internet kan doen we dat maat even. Na nog een tijdje wachten -heb nog nooit zoveel gewacht in 1 maand- konden we boarden. AirAsia staat als low cost maatschappij niet bekend om de beenruimte. Ben ik het niet mee eens. Ik heb denk ik een slordige 1,50 m beenruimte. That’s right, achterin zag ik een volledige lege rij waar we konden zitten. Bram en ik hebben nu beide 3 stoelen om ons landingsgestel over te spreiden. Vorige keer zat ik bij de nooduitgang dus als je maar genoeg geluk hebt kan je zelfs bij zo een maatschappij nog prinsheerlijk zitten. Op dit moment vliegen we over een aanzienlijk pak wolken. Hopelijk gaat dat in het komend half uur veranderen want een bounty-eiland zonder volle zon is een triest plaatje.

Haha boem paaf weg planning! We zitten inmiddels op de nietszeggende luchthaven Hat Yai Intenational. Vlucht ging helemaal prima, landen ging lekker, bagage hadden we binnen 2 minuutjes maar toen, de bus. De bus…

We dachten dus eentje snel te kunnen boeken om nog vanavond op Koh Samui aan het zwembad te liggen. Zoals ik al heb laten doorschemeren, dat is niet gelukt. We moeten van 1 tot 8 wachten waarna we naar het busstation worden gebracht vanwaar we om 9 uur met een nachtbus naar Surat Thani gaan. Daar komen we aan om 5 uur morgenochtend waarna we om 7 uur met de ferry naar Koh Samui gaan. Genieten. Puur genieten voor vandaag. Hier leer je het wachten.

Aangezien alle hotels, hostels en resorts langzaam vollopen hadden we er haast bij snel een te reserveren. Het wordt niet aangeraden op Koh Phangan te verblijven tijdens de full moon party dus hebben we gekozen voor Koh Samui. Het is zwaar toeristisch daar maarja, een paar dagen chillen is ook niet verkeerd:). Binnen korte tijd hadden we resort gevonden op Hostelworld, scheelde €30 met booking.com en voor 3 nachten scheelde het €240 met bij het resort zelf boeken. Waarvoor een woord van dank aan mijn vader die die booking heeft gefixt, thanks dad!

Dus buiten al het wachten hebben we nu wel een super luxe resort voor een nette prijs dicht bij de pier. De Full Moon Party wordt steeds zekerder!

Veel uren later zitten we nog steeds op het vliegveld. Inmiddels hebben we bij iedere plek waar eten te koop is wat gehaald, van Dunkin’ Donuts tot hotdogs tot sandwiches. Over een paar uur gaat de bus maar hierbij dus al het voorlopige verhaal (tijdstip kan door geplande blog vreemd uitvallen maar wil jullie dag ritme niet overhoop halen met een te vroege blog).