Dag 23 – Van olifanten wassen tot raften, de jungletrek – part 2!

By August 1, 2012Uncategorized

Allemaal inmiddels bij na de blog over dag 1? Mooi want er staat weer een blog op je scherm te dampen, dit keer over de tweede dag van de jungle trek.

Zoals ik vorige blog afsloot was de nacht niet perfect, het uitzicht bij het opstaan maakte gelukkig weer veel goed. Het ontbijt was een ontbijt buffet van op het vuur getoast brood, beetje de zwarte stukjes eraf kratsen en het ziet er prima uit. Eitje waarvan de legger toekeek hoe het opat en jam die meer leek op de kwallen-jelly uit Spongebob dan daadwerkelijk jam. Achja zolang het uitzicht maar goed is hè!

Na het ontbijt was het tijd om olifanten te wassen, als in The Junglebook liepen we als een groepje Mogleys achter de olifanten aan. Eenmaal bij de rivier aangekomen bleven velen de kat uit de boom kijken, ik zag alleen maar emmertjes en olifanten, wop water in en schrobben. Gelukkig kwam de rest ook snel waardoor het geen kijken hoe Rogier olifanten wast activiteit werd.

Na weer even wachten konden we weer met van die maffe pick-ups verder. Op de bankjes was plek voor 8, we waren met 13. In heel Azië geldt de regel, er is altijd plaats. Google gerust op de Japanse treinen, de Indiase bussen of de daken van de treinen in Indonesië. Zo ook nu. Er waren nog wat plekken in de pick-up zelf, dan 8 op de bankjes, 2 staand op de achterklep en de overige 2… Die pick-up dingen hebben toch ook een dak. Opgelost!

Na een rit van 4x ‘Maybe 10 minutes’ kwanen we aan bij de plek vanwaar we zouden gaan raften. Maarja in ‘Azië wacht je’ na een goed uur kwamen daar dan de boten. Na een korte uitleg konden we ervandoor. Helaas was het raften voornamelijk wat peddelen en zodra we net op een lekker tempo waren maar het bleef super leuk:)! Na een tijdje stapten we voor de laatste 10 minuten over op bamboevlotten.

Het programma liep ten einde maar eerst was er nog een waterval gepland. Geen spectaculair grote maar wel eentje waar je vanaf kon glijden, was behoorlijk nice om te doen. En erg verfrissend wat geen kwaad kon:).

Nu was zowel het programma als mijn energie aan het einde gekomen en was het tijd om terug te keren naar Chiang Mai. Na nog een frisse duik en een warme douche nog even wat gegeten waarna ik nu jullie over de trip ben aan het vertellen. Zometeen is het tijd om in te pakken, morgen om 10:55 plaatselijke tijd vertrekt ons vliegtuig naar Hat Yai, een plaats behoorlijk zuidelijk in Thailand. Als het weer en de hotels meewerken zitten we daar nog een 2/3 dagen op de eilanden en hopelijk DE Full Moon Party^^.