Dag 22 – Met olifanten de jungle in, de jungletrek- part 1!

By July 31, 2012Uncategorized

Deze blog heeft iets langer nodig gehad dan normaalmaarja, een beetje jungle heeft geen wifi dus dan krijg je dat he. Ga ervoor zitten hier komt dag 1!

De ochtend begon zoals gebruikelijk met een goed ontbijt. We werden om half 10 afgehaald door een soort pickup met bak om in te zitten. Gewoon een ‘tent’ erop en twee banken erin. Met dat bakje reden we eerst naar het hotel waar twee Londenaren zaten. Daarna vervolgden we onze rit naar het volgende hotel. Dat ik in de buurt van Landgraaf en omstreken kans loop ‘Hee Rogier!’ te horen is logisch maar het lukt dus ook aan de andere kant van de wereld.

Met de pick-up vol reden we verder. First stop, de butterfly farm. Geloof me in een gemiddelde Nederlandse tuin zie je er meer. Was dus wel beetje jammer maar mocht de pret niet drukken door wat nog komen gaat (hou het graag spannnend). Daarna op naar een marktje om veeeel te veel fruit te kopen en daarna stil te staan bij een viskraam met verse vis. Ze bewogen nog zeg maar.

Maar het is een jungle tour dus na een kwartiertje reden we dan daadwerkelijk richting het dichtbegroeide gebied van Chiang Mai. Hier begon een wandeling van ongeveer 2 uur waarvan een aardig gedeelte bergop. Het is in bossen sowieso al vochtiger dan erbuiten maar ik denk dat we met zijn allen die vochtigheidsgraad nog wat extra hebben opgekrikt.

Wederom eindigt zo een inspanning met een beloning, een rit op een olifant. In een uurtje werd ieder gewricht losgeschud op het looptempo van de olifant. Maar het was wel super gaaf om eens te doen, zeker weten een aanrader als je hier bent! Het was best fascinerend om te zien hoe de grond zwichtte onder het enorme gewicht van de olifant. Met een voetstap wordt een kleine vijver aangelegd. Eenmaal terug in het Olifantenkamp konden we een verfrissende douche nemen. Nadruk op verfrissend want hier was het gewoon douchen met leidingwater. Maar na een dag waarbij je je shirt maar aan hoefde te kijken en het was drijfnat was het zeer welkom. Na een maaltijd ging het avondprogramma van start, gezellig wat biertjes drinken met zijn allen. Na een tijdje met de Nederlanders hoorde we dat bij de bar een ware Yenga-olympics was losgebarsten. Het ging me vrij goed af, ook na een paar biertjes! Maar de dag was vrij vermoeiend dus om 12 uur ben ik richting de slaapplek gegaan. Een matras met ruggegraagdoorborende vering met een klamboe. Bij het opstaan was dat allemaal vergeten want wat hadden we daar toch een uitzicht!

;

Hoe de dag er verder uitzag lees je in deel twee wat over een paar uur komt=)!