Dag 19 – In een uurtje naar Chiang Mai, not bad…

By July 28, 2012Uncategorized

Met een buitentempertuur van -44 graden op 10 kilometer hoogte komt hier een verse blog. That’s right we’re up in the air!
De cocktail van een slechte voorgaande nacht en de airport-taxi die ons om 2 uur op zou halen zorgde ervoor dat er weinig kans was voor een uitgebreid dagprogramma. Maakte niks uit want eens een keer 11 uur slapen is ook fijn. Ik lag wel vroeg erin dus werd alsnog om 8 wakker. Anyway, na rustig te zijn opgestaan was het tijd om de backpacks klaar te maken voor de vlucht. Het nadeel aan backpacks is dat het moet passen, met een hard case koffer kan je nog wel eens erop gaan zitten, sloten dicht en hard duimen dat die niet uit elkaar knalt. Maar alles paste!

Na het uitchecken wilden we toch nog wat van de stad gaan bekijken, we liepen via de oever naar ‘Royal Grounds’. We hoopten een stadspark aan te treffen maar het was dus gewoon een groot veld, maar dan koninklijk. Het was helemaal afgezet met touringcars en legerwagens, blijkt dat de koning een feestje geeft. Aan de andere kant kwamen we een soor gaarkeuken tegen, mensen in de rij gebaarden dat we ook in de rij moesten gaan staan. Nouja waarom niet he, de koning trakteert. Ik moet zeggen, het zag er simpel uit maar het smaakte prima! In Nederland is het maximale wat je van de koningin kan krijgen een zwaai handje met koninginnedag, hier een maaltijd en ‘s avonds een vuurwerkshow. Hebben die rijsteters weer goed gereld.

We zijn over een 10 dagen weer in Bangkok, dan wel iets langer dus misschien veranderd het beeld nog maar voor nu vind ik het vooral een vieze stad. De vorige metropolen hadden nog iets door de scooters. Bangkok is tot de nok toe gevuld met auto’s en files bepalen het straatbeeld. Het vieze komt vooral door de smog die zich heeft afgezet tegen de huizen.

Het werd toch weer tijd om terug te gaan naar het guesthouse . Om twee uur werden we opgehaald door een busje, zo een zelfde Toyota als gisteren maar gelukkig was het nu maar een kort ritje. Moet wel zeggen dat we nergens tot nu toe een chauffeur gehad hebben die gewoon de gemiddelde snelheid aanhouden genoeg vond. Plankgas, of het verkeer het toe laat of niet. Redelijk eerder dan gepland kwamen we dus aan bij het vliegveld. Bij een tussenstop bij de McDonalds (voornamelijk voor het gratis wifi) gingen we boarden.

De vlucht werd verzorgd door Thai Airways, een prima maatschappij, beter dan het veevervoer van AirAsia waar we over 5 dagen weer mee vliegen. Ik had in het vliegtuig geen tijd om de hele blog af te typen dus de chronologie is een klein beetje chaos. De vlucht nam in totaal een uurtje in beslag, kort na het opstijgen kregen we al de snack en nog voordat we hem ophadden voelde we al dat de daling werd ingezet. Na een korte tijd landde we in Chiang Mai. Er was airport taxi voor een vast tarief beschikbaar dus gingen we richting het Chiang Mai Thai House. Ik had het als tip gekregen, de kamers zijn inderdaad heel mooi, ik krijg alleen het wifi niet werkend dus dat is minder, nog vervelender is het personeel, de man achter de balie is echt de botste man, ooit. Maar nogmaals, de kamers zijn mooi.

Ik ga even kijken of ik met een kabeltje de foto’s van mijn telefoon op FB krijg anders komen ze wanneer er wel wifi is wat ook voor mij werkt.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply