Dag 18 – One night in Bangkok!

By July 27, 2012Uncategorized

Om 1:30 ging de wekker, voor mij een slordig uurtje slaap. Afgezet worden in Thailand, daar hadden we voor betaald bij het boeken van de bus. Maar het symbolische gedeelte van ‘afzetten’ begon al in Cambodja. Omdat het een lange rit was in de vroege morgen wilden we goed zitten. VIP Big Seats klonk dus prima. We wilden er ook best 6 dollar meer voor uitgeven ten opzichte van een gewone touringcar of mini-van.

Jaa jullie voelen hem aankomen of niet? Ja zoals met vakantiehuisjes ook wel eens gebeurd, niet alles op een foto is waar. Na dik een uur langer wachten dan gepland (had ook een uur slaap kunnen zijn) kwam de VIP bus, een ordinaire touringcar, standaard uitgerust met kniepletter. Gelukkig waren er nog een aantal vrij waardoor we twee stoelen hadden. Uiteindelijk weer een uurtje geslapen. Rond een uur of half 7 kwamen er aan bij Poipet, de grensplaats. Na een half uurtje wachten konden we niemandsland inlopen. Na nog een half uur liepen we Thailand in. Hier kwam weer zoiets leuks, er stond een Toyota Knieschijfcrusher voor ons klaar. Nog minder mogelijkheid tot slaap-_-

IT’S BANGKOK BITCHES! Na een paar uur knikkebollen over de toch wel betere wegen van Thailand kwamen er aan in de buurt van Khao San Road. Het backpackers-district van Bangkok. We waren beide erg kapot van de busrit en toen we hoorde dat de slaaptrein naar Chiang Mai vol was en we bijna gedwongen waren weer een bus te nemen hebben we gekozen voor een vlucht. Hier kan je voor een schappelijke prijs nog een dag van te voren een vliegticket kopen:)

Na een brunch was het tijd om toch wat tijd in Bangkok alvast door te brengen. We gingen naar Khao San Road waar we een tuktuk hebben gepakt die ons in korte tijd naar een paar leuke plekken bracht. Onderweg ontdekte we dat het eten langs de straat in Thailand, of in ieder geval hier toch beter uitziet dan de Vietnamese en Cambodjaanse varianten. We hebben dus ook besloten dat daar zometeen het avondeten wordt geregeld:)!

Weer terug van een rondje straat buffet. Hier is dat toch wel beter te doen dan in Vietnam enzo, het zag er namelijk allemaal behoorlijk goed uit. Ik vraag me wel hard af of de keuken ook bestaat uit andere dingen dan springrolls en Pad Thai maar daarover de komende dagen meer. Voor nu is het nog even in de lobby zitten met een Chang biertje die toch wel minder smaakt dan de Angkors. Morgen slapen we eerst uit en om 2 worden we afgehaald door de airport-shuttle. Ja lieve lezers, we gaan niet 2 dagen achter elkaar zo een crapbus gebruiken. Bram vind het overigens fantastisch dat voor een vlucht van een goed uur een 747-400 wordt ingezet, mkay. Ik vind het vooral leuk dat het met Thai wordt gevlogen.

Vanaf morgen dus in Chiang Mai!