Dag 17 – Het ontwaken van de Tempels van Angkor

By July 26, 2012Uncategorized

Beginnen we al aan de laatste Cambodja-blog!

De wekker stond vandaag al op een super relaxed 4:00 voor de zonsopgang. We hoopten dat het dit keer spectaculairder zou zijn dan met de zonsondergang. Rond een uurtje of 5 kwamen we aan bij de tempels als een van de eerste. Gelukkig waren de bussen die erna kwamen gevuld met mensen die geen oog hebben voor wat nou een fantastisch beeld was want aan de water kant bleef het op een aantal fotografen na rustig.

Aangezien we ons ontbijt, een goed gevuld broodje met ei al tijdens de zonsopgang hadden gegeten hoefden we niet terug naar Siem Reap wat wel zo was voor de groepen. Resultaat, je staat voor Bayon, ZONDER toeristen. Dat is best wel een challenge maar mensen zijn soms behoorlijke kuddedieren wat het makkelijk maakt. Ook de andere tempels hebben we kunnen bezoeken zonder noemenswaardige hoeveelheden toeristen tegen te komen. Hoewel voor vandaag de minder bekende tempels op het programma stonden was het toch nog steeds erg mooi. Vooral de laatste twee tempels gaven een prachtig uitzicht. Heel Angkor Wat ligt namelijk midden in een jungle-achtige omgeving, een uitzicht met zover als je maar kan kijken groen in combinatie met een tempel die duizenden jaren oud is is toch wel een pareltje voor het oog:).

Naast de rust gaf de vroege tijd van bezoeken ook een fijner klimaat. Was het gister bloedheet in de tempels was het vandaag relatief koel (30 graden in de vroege ochtend gok ik). Tip dus als je wilt gaan, gewoon van 5 tot 11 niet 9 tot 15 als we gisteren hadden.

Maar daarmee hou je natuurlijk nog wat uurtjes over, ons hotel/ hostel heeft helaas geen hostel maar de interwebs vertelde ons dat er nog geen 2 straten verderop een super chill restaurant is, met zwembad! Uiteindelijk hadden we het zwembad de hele middag voor ons alleen temidden van een rijtje palmbomen, bananenplanten en wat bamboe. Voorwaarde was dat je er wat moest eten, je betaalt er natuurlijk wel wat meer voor een noodle soep maar dan zit die ook tjokvol vlees. Daarnaast was de andere optie $8 dollar voor toegang tot een zwembad van een 4-sterren restaurant welke waarschijnlijk vol lui ligt en dan heb je nog niet eens een colaatje.

Na een middag heerlijk bij het zwembad te hebben gelegen was het tijd om te gaan eten. Onze nachtbus vertrekt om 2:00 ‘s nachts, mijn plan was dus ook om vroeg in bed te liggen ware het niet dat nog even met wat Canadezen die ik in Hoi An ontmoet heb Siem Reap ingaan leuker klinkt. Voorlopig dus de laatste Cambodja blog, vanaf morgen zit de reizende reporter in Thailand, eerst Bangkok om door te gaan naar Chiang Mai.