Dag 16 – Tomb Raiden bij de tempels van Angkor Wat

By July 25, 2012Uncategorized

Jaaaa dat was ’em dan! Het lang verwachte bezoek aan Angkor Wat! Okee het was pas dag 1 van de 2 dus er gaan nog wel wat tempels komen maar voor een eerste dag was het al erg indrukwekkend!

Onze tuktuk-baas Mr. Moon stond net voor ons ontbijt al klaar, behoorlijk op tijd dus. Of onze deal was erg gunstig voor hem of de belminuten zijn gewoon spotgoedkoop want hij vulde de tijd op met een behoorlijk telefoon gesprek. Achja wat maakt het ook, ik vulde mijn tijd en maag met een zoveelste Banana-pancake.

Om 9 uur vertrokken we dan! Nadat we een plastic mapje hadden geregeld bij de ticketoffice voor onze papiertjes konden we verder. Die dingen moet je bij iedere tempel showen en met een regenseizoen is het misschien wat handiger om het in een mapje te hebben. Je koopt niet zo snel een tweede.

We begonnen weer bij Angkor Wat, nu voor een aandachtiger bezoek. Okee soms was het even Japanners en Chinezen wegdenken maar het blijft gewoon enorm!

De volgende tempel was Bayon, een onderdeel van Angkor Thom. Heel Angkor Thom is 9km^2 maar het draait hier vooral om Bayon. Het staat bekend om de gezichten, overal zie je ze maar geen enkele kijkt op dezelfde. Het leuke aan de tempels is dat je ongeveer overal wel in en op kan, bij de tempel die een piramide was van 43 meter hoog houdt dat in dat je een kleine flat kan bezoeken. We gingen maar voor de highlights maar in de vorige tempels hingen de wanden ook nog vol met wandschilderingen die voor de liefhebber een waar paradijs vormen.

Nou ik kan nog 10 minuten doorgaan over andere tempels maar het liefst ga ik meteen door naar Ta Phrom. Wat een ding! Voor de niet-Tomb Raider kenner. In deze tempel heeft Angelina Jolie dus tamelijk schaars gekleed rond lopen schieten. Ook zonder haar was het prachtig. De tempel is letterlijk in beslag genomen door de jungle. Ohw en een hijskraan, zal je net zien als wij er zijn… Gelukkig was ook deze groot genoeg om stukken aan te treffen zonder zicht op de hijskranen.

Tijdens de lunch brak me een regen uit waar je u tegen zegt. Toen we terug reden naar Siem Reap waren een hoop straten dus veranderd in een soort van straatvijvers.

We wilden ook een zonsopgang zien, toen we dat tegen Mr Moon zeiden beantwoordde hij dat met een duidelijke starttijd van 4:45. Plaatselijke tijd uiteraard. Mijn wekker staat dus nog voor jullie bedtijd maar het moet wel een fantastisch beeld opleveren dus ik ben heel benieuwd maar ik weet zeker dat het de wektijd waard is:)