Dag 15 – Op naar Siem Reap, op naar de tempels van Angkor!

By July 24, 2012Uncategorized

Vandaag is het dan zo ver, we vertrekken naar Siem Reap! Siem wat? Siem Reap is als Kaatsheuvel en Biddinghuizen, twee nietszeggende plaatsen zonder de Efteling en Walibi. Siem Reap is onlosmakelijk verbonden met de tempels van Angkor.

Maar de vergelijking met attractieparken gaat verder, de tempels van Angkor hebben mij vanaf de dag dat ik erover hoorde gefascineerd. Zoals een ander naar Disneyland wilt wil ik al jaren naar de tempels van Ankor.

Volgens mij heb ik jullie aandacht? Zo niet, het is het grootste religieuze complex ter wereld. Het Vaticaan is op deze schaal een ticketkassa. De Taj Mahal de entree en de Chinese Muur de omheining. Efteling doe je in een dagje. Als je de belangrijkste hoogtepunten van Angkor in 2 dagen haalt doe je het goed.
Het is een jeugdwens die de komende dagen in vervulling gaat. Ik heb er onwijs veel zin in:)!

Tot die tijd zitten we in een Fors Transit. De boot ging niet maar we konden kiezen uit een sardientjesblik of een VIP gold busje voor 4 dollar meer. Voordeel aan een Aziatische chauffeur is dat de stoel ziek ver naar voren staat. Nadeel is dat ik zojuist nog wat moe was van de wektijd van 5 uur. Met de wegen in Cambodja wordt knikkebollen headbangen.

Slapen lukt me toch niet, verrassend hè? Wel mooi om zo naar buiten te kijken, het landschap is behoorlijk anders dan Vietnam, meer akkers in plaats van de rijstvelden. Zojuist haalden we een tractor in. Meer dan een platte aanhanger met een flinke grasmaaier ervoor is het niet. Niet zo eentje waar je op kan zitten btw.

Aangekomen in Siem Reap, best een uit de kluiten gewassen dorp om te leven van een tempelcomplex. We zitten nu in de tuktuk terug van de eerste bezichtiging. We hebben eentje geregeld voor 3 dagen, hij bracht ons eerst naar het hotel en toen hebben we overlegd. Het idee voor vanavond was eerst het toegangsbewijs kopen, daarna voor de zonsondergang naar Angkor Wat.

Het was echt indrukwekkend, de Borobodur in Indonesië was al een complex van formaat maar we hadden zojuist een klein half uur nodig om een van de kleinere tempels recht te doorkruisen. Het is echt immens! Morgen gaan we echt tempels bezoeken maar het was een mooie start:)

Ik besluit deze avond die we in Pub Street hebben doorgebracht met de volgende korte conversatie met een verkoper. Bram: ‘Are you kidding me?’ Verkoper: ‘I’m not killing you!!’

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply