Dag 13 – Op weg naar de westerse oase Phnom Penh

By July 22, 2012Uncategorized

Aan al het leuke komt een einde, hoewel we nog net niet op de helft van de totale reis zitten hebben we vandaag Vietnam achter ons gelaten. Voor een samenvatting van wat wij er gedaan hebben, check de vorige blogs, de samenvattende blog van Bram op http://bramopreis.wordpress.com of de wat meer informatieve blog die op deze site over Vietnam te vinden is. Voorzover de huishoudelijke mededelingen.

We werden om half 8 opgehaald wat ons precies genoeg tijd gaf om met een wekker op 6 uur de backpack in te pakken en bij de bakkerij de dongs op te maken.

Helaas, geen smeuïge vermakelijke blog over hoe ingeblikt we zaten, op twee volumineuze luidruchtige Betsies achter ons na was er met de busrit niks mis. Onze paspoorten werden samen met wat dollars ingenomen voor het Cambodjaanse visum waarna de bus vertrok.

Ik had nog nooit een overland grensovergang gehad maar het zijn dus echt twee steden met ertussen een stukje niemandsland. Ging allemaal prima. Bij de Cambodjaanse grens zagen we meteen een gebouw versierd in Cambodjaanse stijl.

Na een aantal uur rijden vanaf de grens kwamen we aan in Phnom Penh, op het eerste gezicht een rustige stad. Een tuktuk bracht ons naar een hostel, prima plek als je niet te veel verwacht. Zoals een badkamer deur die dicht kan. Warm water etc etc. Maar wel airco! (Ja het was weer zo een gevalletje…).

Na een kort moment op de kamer zijn we de stad in gegaan, sowieso was het weer al een stuk aangenamer dan in Vietnam wat het al snel een aantrekkelijke stad maakt. Bij het koninklijk paleis aangekomen zagen we toch dat het aardig ontwikkelder was dan Vietnam. Opgeruimder en moderner. Een beetje een opgeknapte Oostblok stad ipv een armoedige Aziatische stad zoals we verwachtte.

Morgen gaan we voor een echte rondwandeling die eindigt bij een museum waar je alle mogelijke lust voor eten vergaat. Een genocide museum waar de rode Khmer daadwerkelijk heeft huisgehouden.

Mocht er dan toch nog eetlust zijn hebben Bram en ik ons voorgenomen wat insecten te eten. Of we gaan voor de spinnen, de kakkerlakken, de torren of de sprinkhanen is nog niet zeker.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply