Marokko – Dag 4 – Safi, El Jadida & Casablanca

By July 18, 2011Uncategorized

Mensen maken foutjes, rekenen iets verkeerd uit of kijken naar het verkeerde getalletje. Kan gebeuren. Alleen is dat wel vervelend als in de beschrijving van de reis staat dat we vandaag 180 km zouden rijden en de gids – die vaker denkt grappig te zijn door overdreven tijden te noemen- meteen aankomt dat het vandaag 380 km (driehonderdtachtig ja) rijden is. Met de auto een mooie 4 uur met de bus een dikke 12… Van de ene kant doe je er dus wat langer over als je ipv via de snelweg de kustroute rijdt maar het levert wel mooie plaatjes op.

Rond een uur of 1 stond de lunch op het programma, niet zeer verrassend dat als je de hele dag alleen maar oceaan ziet dat de lunch uit vis bestaat. We kregen een schaal op tafel met daarop 4 gefrituurde vissen die nog gefileerd moesten worden en een tong achtige vis, beetje klussen en dan heb je je eten geregeld. Kort daarna kwam een andere schaal met daarop ook vis maar dan gewoon volledig (lees: inclusief kop en staart). Gelukkig ging honger voor de esthetische waarde van het gerecht en heb ik me ook hier doorheen geklust:)

De volgende stop was El Jadida, een stad die vroeger een burcht was en nu nog steeds een grote wal eromheen heeft.

Hierna gingen we door naar Casablanca. Het is de grootste stad van Marokko met de minste bezienswaardigheden. Net buiten de stad bevindt zich de een na grootste moskee ter wereld, Hassan II. Plek voor dik 100.000 Mohammeds, korten: €700 miljoen!!1!! Het gebouw is van buiten immens maar van binnen zag het er minder spectaculair uit:(!

Het hotel waar we nu zitten zou ik nog wel een extra nachtje kunnen blijven maar helaas moeten we vandaag weer 210km met de bus verder via Rabat naar Meknes.

Ik heb 11 foto’s toegevoegd:

3 van tijdens de reis
2 van het waterbassin in het fort
boten die buiten bij het fort liggen
4 foto’s van rond de Hassan II moskee.

 

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply