Marokko – Dag 3 – Essaouira

By July 17, 2011Uncategorized

Dag 3 – Essaouira

Vandaag stond de eerste lange trip met de bus gepland. Het stuk van Marrakesh naar Essaouira is ongeveer 180km. Voordat we dit stuk gingen rijden zijn we langs gegaan bij een waterbassin, laat ik hopen dat het niet het drinkwaterbassin was…

Hierna vertrokken we via de ‘snelweg’ naar Essaouria, best een grappige naam als je bedenkt dat die aoui in het midden wordt uitgesproken als de enige klinker die erin mist, de e. Onderweg zijn we gestopt bij een Argen-olië verwerk dinges iets. Hier zaten een aantal vrouwen de schillen eraf te slaan met een steen. Schijnt dat er 3 dagen schillentikken nodig is voor een liter Tell Sell hele handige olië. Hierna kwamen we door de steppe een mooi droog begroeid stuk landschap.

Net voor Essaouira was er een panorama punt vanwaar je de hele stad kon zien, we hadden in Marrakesh constant een temperatuurgehad van rond de 40, toen we uitstapte en het maar 25 graden was voelde het serieus als ‘ koel’ en ‘frisjes’! Na gelunched te hebben zijn we een wandeling door de stad gaan maken langs de Medina en de haven. De stad heeft een behoorlijk mediteraans sfeertje met witte huizen en blauwe luiken:)!

Vandaag gaan we verder naar Casablanca met een tussenstop bij El Jadida en Safi.

Ik heb 7 foto’s toegevoegd van:
Het Waterbassin
De paardenrenen onderweg
2x de Argan olië boerderij
3x de stad Essaouira.

 

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply