Marokko – Dag 2 – Marrakesh

By July 16, 2011Uncategorized

Vandaag begon het dan echt, de rondreis door Marokko. Na een ontbijtje gingen we naar de bus waar zich de gids voorstelde, hoe verrassend, hij heet Mohammed. Mogen jullie 10x raden wat de naam van de chauffeur is:)!

We begonnen de trip met een rit langs de grote stadsommuring:19km lang gedroogde grond. Denk dat wildplassen daardoor meteen bij vandalisme wordt gerekend. Hierna kwamen we aan bij de Saâdische graven. Zoals je bij zo een graf verwacht is het tjokvol versieringen in hout en mozaïek. Hierna gingen we naar het Bahia paleis, behoorlijk groot gebouw wederom volledig versierd. Even over die sultan zelf, hij had dus 4 vrouwen en 24 minnaressen.

Hierna gingen we naar de Medina (oude stad) van Marrakesh. Mijn neus is nog steeds bij aan het komen van de enorme afwisseling van lucht. Ik had meteen een fijne start qua fotograferen. Ik maakte een foto zonder het te vragen waarop meneer slager begon te roepen en te gebaren dat ik moest komen. Hierop volgde een kort gesprek: ‘You speak English?’ vroeg de meneer. Ik antwoorde ‘Yes’. Hij: ‘ Fuck you’. Rest van de dag nergens problemen mee gehad:). In de Medina zelf waren dus overal slagers en kruidenwinkels, stel je dat voor met een temperatuur rond de 40 graden en je hebt denk ik een aardig idee van hoe het rook.

Hierna gingen we koffie drinken bij een dakcafé en na een korte stop bij de Koutoubia moskee gingen we terug naar het hotel voor de lunch. Hier hadden we tot een uur of 4 de tijd om de warmte wat te ontzien om daarna de bus te pakken richting het centrum. Hier hadden we eerst weer een wandeling langs triljoen mini-winkeltjes om bij een soort kruiden apotheek uit te komen. De meneer hier hield een soort presentatie over een aantal kruiden en oliën.

Nadat we allemaal 7 lagen olie en creme op onze armen hadden gingen we naar DE markt. Hier stond het vol kraampjes met gedroogde vruchten en even verderop net zo vol met slangenbezweerders, vind slangen over het algemeen niet zo een relaxed dieren maar als ik een foto ben aan het maken en zo een totaalmalloot houdt er eentje tegen me aan schrik ik dus.

‘s Avonds stond een folklore diner op het programma. Het diner was lekker de danseressen niet…

Morgenochtend zit ik 3 uur in de bus en dan zal ik de foto’s van vandaag en het filmpje van vandaag posten, kom dus gerust ‘s middags nog eens terug:).

 

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply