Budapest -Dag 3

By June 9, 2011Uncategorized

Komt ie weer, de meest cliché tekst die je maar in een blog van de voorlaatste reisdag kan zetten: wat gaat de tijd toch snel!
Het blijft vakantie dus de wekker stond vandaag een uurtje later. Na even ontbeten te hebben zijn we daarna begonnen aan de route langs de ‘pest’-kant van de Donau. Hoewel ik de Buda-kant van gister mooier vond waren er vandaag ook weer een hoop mooie gebouwen te vinden op de route. Budapest staat tjokvol art-nouveau wat vaak inhoud dat zelfs het gebouw een kunstwerk is. In sommige gevallen zelfs mooier dan het gebouw zelf!
Voor de afwisseling kwamen we weer een keer langs het parlement, dit keer van de andere kant :).

Na even terug te zijn geweest naar de hotelkamer waren we weer fit genoeg om de stad in te gaan. Midden op de Donau ligt het Margareteiland. Over het hele eiland ging een buslijn. We hadden in gedachte om alleen bij bezienswaardigheden uit te stappen. 10 minuten later waren we aan de andere kant. Er was niet super veel te doen.
Om de traditie heel te houden zijn we vanavond wederom de stad gaan bekijken als het donker was. Vandaag vanaf de Citadel wat toch weer eens wat anders was.

Morgen de laatste dag in Budapest. De vlucht gaat om 20:05 dus we hebben overdag nog in Budapest. Tot bij de laatste blog van deze trip! (Maandagmiddag online)

Dan nog eventjes de foto’s:
– Museum van toegepaste kunst. Check het dak.
– Szabdág hid
– Vooraanzicht markthal
– Overzicht markt
– Aanbiedingen like a boss
– Gebouw waar de naam eventjes van kwijt is maar wel mooi is.
– Bedo house. Art-nouveau meesterwerk, nu café.
– Parlement van de voorkant.
– Budapest bij nacht, dit keer vanaf de Citadel.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply