Budapest – Dag 2

By June 8, 2011Uncategorized

Komt ie dan! Nieuwe dag nieuwe blog.
De dag begon met een flink ontbijt. Dat hadden we ook wel nodig om een aardige hoeveelheid metro-stations, toeristenkantoren en kantoren van de vervoerder langs te gaan voor een plattegrond van het openbaar vervoer. Je zou toch verwachten dat 1 van die allen dat had. Bij 40% was er geen, over 55% zijn we aan het twijfelen of ze het woord ‘map’ wel begrepen en de 5% is voor de persoon die het op een fanatiek wijzen zette. Kortom, op audiëntie bij de paus is makkelijker dan dit.

We hadden genoeg tijd verloren dus was het tijd voor de start van de route. Wolken vonden dat een geschikt moment voor een wolkbreuk (#fail). We begonnen met a een aanzienlijke wandeling naar de top van de Citadel konden we voor het eerst genieten van een mooi panorama over de ‘pest’-kant ban Budapest. Na ons even door 3 bus busladingen Japanners te hebben ge-elleboogd hebben we de tram gepakt voor bij de Burger King even pauze te houden.

De burcht is volledig ommuurd wat ook past bij de sfeer die er hangt, het is echt een totaal ander plaatje dan in de rest van de drukke metropool. Natuurlijk barste het ook hier weer van de prachtig versierde gebouwen, kerken en andere bezienswaardigheden. Ik houd dit stukje kort aangezien de foto’s het beter kunnen beschrijven. En het is weer bijna 2 uur en dat lijkt me ook een prima tijd.

De foto’s:
– Gellert baden (2x)
– Brug met onuitspreekbare naam zoals zo vaak: Szabdág hid
– Kleurijke huizen binnen de burcht.
– Vissersbastion
– Parlement
– Mattiaskerk
– Chain bridge (2x)
– Parlement bij nacht

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply