Dagtocht Parijs

By November 7, 2010Uncategorized

Dagtocht Parijs.

6 November was het weer zover, de jaarlijkse dagtocht naar Parijs stond op het programma. Niks fijner dan een wekker zetten op 3:30, een normale bedtijd na het uitgaan… Om 5:20 waren de buslijsten een stuk of 20 keer gecheckt en konden we vertrekken. Na een fijn ontbijt van chips, snoep en koekjes broodjes met kaas kwamen we rond kwart voor 11 aan in Parijs.

Nog voordat we bij het eerste punt kwamen, de Jardin de Luxembourg begon de beloofde regenbui al van zich te laten horen. Camera werd ingeruild voor paraplu dus van het eerste deel zijn geen foto’s.

Het volgende punt was de Starbucks, na een rondje koffie en pancakes konden we door naar punt 3: de Mc Donalds. Hiermee was eetronde 1 klaar en liepen we door naar de Notre Dame. De Fransen waren op het briljante idee gekomen om te gaan staken dus  het uitzicht vanaf de Notre Dame konden we vergeten. Gelukkig konden we bij Centre Pompidou wel van het verregende uitzicht genieten :-)!

Een aantal waren nog nooit in het Louvre geweest dus zijn we een half uurtje bij Lisa langs geweest. We zijn daarna – uiteraard door de regen – de Champs-Élysées opgelopen om voor de 2e keer bij de Mc Donalds uit te komen. Hierna waren we weer allemaal – voor zover als mogelijk – fit en konden we verder.

Er is maar één plek in Parijs waar je de massa auto’s over de Champs-Élysées bij nacht kan zien rijden en dat is op de Arc de Triomphe. Nadat we allemaal de geheugenkaarten volgeschoten hadden konden we met een korte Kodak-stop richting het eindpunt, de Eiffeltoren.

Hieronder vindt u de foto’s:

[nggallery id=5]
rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply