Dag 3: Bandung

By August 5, 2010Uncategorized

Selamat  siang! (= goedendag)

Aangezien ik morgen overdag  zeker geen internet tegen kom en ik het ook zo jammer vind als jullie steeds niks nieuws aantreffen heb ik even een wifi-toegang gekocht. Foto’s van gister staan er ook braaf bij!

Vandaag zijn we de dag begonnen bij een krater. Er was niet veel meer te zien dan een smerige poel meteen rotte eieren lucht. Deze krater lag vrij hoog dus zijn we er met kleinere busjes naartoe gereden. Petje af voor de chauffeur!

Het weer was niet zo goed dus hebben we helaas geen wandeling door over de theeplantages kunnen maken. We hebben we een korte stop gemaakt waar mensen waren aan het plukken. In de bus vertelde de gids hoeveel de mensen verdienen. Ze krijgen 450 roepie per kilo bladeren. Per dag plukken ze ongeveer 50 kilo wat neerkomt op ongeveer 20.000 roepie (=ongeveer €1,70!).  Denk daar maar eens aan als je volgende keer thee drinkt!

Indonesië telt veel vulkanen dus na de plantage hebben we heerlijk kunnen zwemmen in een bad van 42 graden. Heeeerlijk! Hierna hebben we bij de spa geluncht met het zoveelste buffet. 10x raden wat in overvloed aanwezig was…

Na het eten hebben we onze reis vervolgd met een bezoek aan een Angklung school. Het is een instrument gemaakt van bamboe wat geluid maakt als je eraan rammelt. Het was echt een vrolijke bedoening allemaal kleine kinderen die rondrenden, zongen en muziek maakte.

Aan het einde mochten/moesten we meespelen. Ik had hier graag veel  foto’s van gemaakt maar het 5-jarige jongetje naast me dwong me om te blijven spelen dus één foto was the limit:(!

We gaan zometeen eten en vervolgens vroeg slapen aangezien we morgen met de trein naar Yogyakarta gaan (opstaan om 5:30). Tijdens de 7 uur durende reis gaan we een prachtig stuk Java zien dus ik heb er ontzettend veel zin in! Vervolgens brengen we een bezoek aan een ander prachtig stuk cultureel erfgoed: De Borobudur. Dus hoop dat ik morgen avond mijn hoofd weer op orde heb na het zien van zoveel prachtigs om jullie te vertellen hoe het was.

Sampai bertemu lagi (tot ziens)

De foto’s:

–          De krater & eindelijk het bewijs dat ik hier ben :)!

–          De theeplantage (deel 2)

–          De spa

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply