Dag 2: Van Jakarta naar Bandung

By August 5, 2010Uncategorized

Heeeej!

— In het hotel in Bandung is geen internet, er zijn dus vandaag geen foto’s bij en ik zal proberen morgen overdag op de een of andere manier dit artikel online te zetten maar kan zijn dat een deel van dit artikel al achterhaald is —

Na een lange dag ben ik eindelijk in bed beland. We startte de dag in Jakarta. We zijn eerst naar de oude haven gelopen, Sunda Kelapa (ofzoiets). Hier lagen grote houten schepen die meestal met de hand werden gevuld. Op het moment dat wij er waren werden een aantal schepen vol zakken cement geladen waar ze een minuscuul bedrag voor krijgen. Het leeghalen van één vrachtwagen die even lang en breed is als we in Nederland gewend zijn met 2 meter hoog de 50kg cementzakken levert ze 1 miljoen roepie op, gelijk aan ongeveer €85! En dat moet dus verdeeld worden over 10 man voor één hele dag werken!

Daarna zijn we doorgereden naar het Nationaal museum, vond het zelf niet echt indrukwekkend maar in het gebouw heeft het bestuur gezeten toen Indonesië nog een kolonie was van Nederland.

Vervolgens zijn we vertrokken voor een tocht van ongeveer 1,5 uur naar de botanische tuinen van Bogor. Het geeft ergens een best onprettig gevoel als je onderweg de grootste armoede aantreft en er als toerist wat foto’s van gaat maken. Zeker als de gids verteld dat een camera voor de mensen hier het inkomen is van een paar jaar hier werken voor de gemiddelde Javaan. Tijdens de trip heeft de buschauffeur/freelance-automonteur nog eventjes de achteras van de bus vastgedraaid.

Aangekomen in de tuinen die 86 hectare groot zijn (!!!) hebben we tijdens een wandeling van een ruim uur een rond leiding gekregen door een deel van de tuin waar prachtige bloemen aan bomen groeide ( al nieuwsgierig naar de foto’s?).

Hierna moesten we helaas al weer verder voor een ruim 4 uur durende trip naar Bandug, onderweg hebben we een tussenstop gemaakt bij een kleine theeplantage. Deze was namelijk maar 1 hectare en morgen gaan we een van 4 hectare zienJ!

We hebben zojuist gegeten en morgen gaan we een wandeling over de theeplantages maken, daarna naar een spa (lees: extreem relaxen) en vervolgens naar een school waar ze anglikung (of zoiets) ren bespelen, het is een typisch Javaans instrument. Daarna is er tijd om zelf wat herrie te gaan maken tijdens de anglikung-play-along!

Heb het in ieder geval ontzettend naar mijn zin, fijne mensen, prachtig land en 24/7 (jazeker, ontbijt lunch & avondeten) nasi bami en de rest van de kaart van de plaatselijke  afhaalchineesJ!

Groetjes en ik hoop dat jullie het met plezier lezen!

Laat gerust een reactie achter via het formuliertje hieronder!

PS: Mocht ik ergens komende dagen weer fatsoenlijk internet hebben zullen deze foto’s geplaatst worden:

–          Een impressie van de wijk rond het hotel, vervoer etc.

–          Het zwembad (2e keer)

–          Foto’s gemaakt vanuit de bus van Jakarta naar de haven.

–          Boten en werkers in de haven.

–          Bloemen uit de botanische tuinen van Bogor.

–          Thee velden (part 1 of 2)

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply