Dag 7 (Musea & Central Park)

By August 9, 2009Uncategorized

Hallo allemaal:)!

Wat kan een week toch kort zijn he! Vandaag hebben we de laatste hele dag in NYC gehad. We hadden nog 2 musea op de lijst staan.

We zijn begonnen bij het Gugenheim museum. Omdat het grotendeels gaat over architectuur is ook het gebouw zelf bijzonder. Het ziet er uit als een soort wokkel maar dan  plat. Aan de binnen kant is er een grote spiraal die van onder naar boven draait met in het midden een grote open ruimte. De spiraal is de plek waar de kunst hangt. De items die ophingen vond ik niet zo boeiend dus heb ik wat door eht gebouw gelopen en daarna lekke rop een bankje gezeten.

Het 2e museum was het Metropolitan Museum of Art. Dit is het belangrijkste museum van New York en tevens de grootste. Hierin vind je voornamelijk schilderijen en beelden uit de griekse en romeinse tijd. Het leukste aan het museum was het dak, daar had een kunstenaar een wirwar van stalen buizen gemaakt wat een leuk beeld gaf.

Eén van de dingen die je gedaan moet hebben in NY is op zondag naar Central Park gaan, vandaag was het jammer genoeg behoorlijk bewolkt waardoor het niet echt druk was. Wel was er een concert in het park waar heel gekleurd New York op af was gekomen.

Nadat we nog één keer op het grasveld van Central park hebben gelegen was het tijd om terug te gaan naar het hotel.

Ik heb de volgende foto’s gepost (in het Gugenheim museum mocht je geen foto’s maken en het Metropolitan museum had weinig bijzonders;)! ):
– Het Gugenheim Museum
– Het dak van het Metropolitan Museum of Art

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply