Dag 6 (Natural Museum, Central Park & Harlem)

By August 8, 2009Uncategorized

Goeiemorgen!

Net als iedere morgen ook voor vandaag pancakes om op gang te komen. Na het ontbij hebben we de metro gepakt richting het American Museum of Natural History. We wisten natuurlijk niet dat sommige metrolijnen in het weekend niet rijden en sommige op een ander spoor rijden dus dat ging goed.

Na een ondergrondse sightseeing van New York kwamen we dan toch nog aan bij het doel, het American Museum of Natural History. We begonnen bij het planetarium waar een film werd afgespeeld die op een koepel werd geprojecteerd. De film heette “Journey to the stars”. In de film ging het over de zon andere informatie over de sterren in de melkweg (of Milky Way zoals het hier heet).

Na de film gingen we de rest van het museum in wat ik al een beetje kende van Night at the Museum. De film zelf klopt niet helemaal met de werkelijkheid maar er waren toch genoeg dingen die ik herkende. Er was ook een grote hal met alleen maar vissen. Hier zaten ook grote vissen bij die je niet in de zee naast je wilt hebben zwemmen (gelukkig zijn de meeste uitgestorven). Dan scheelt het toch weer dat het verhaal dat het museum tot leven komt een verzonnen verhaal is he?

Na nog even door het museum rond gelopen te hebben zijn we via Central Park naar Harlem gelopen. We dachten dat het niet zo heel ver zou zijn maar 8 km door een stad en park is toch best wel een eind lopen. Nadat we even een hotdog hebben gegeten zijn we weer verder gelopen door “De Groene Long”.

Eén van de armste wijken van New York is Harlem, we vonden toch dat als je alle welvaart van Manhattan gezien hebt je ook de andere kant van New York moet zien. Met dure en luxe flats en wolkenkrabbers aan de ene kant van Manhatten heb je aan de andere kant een wijk met vuile gevels en roestige trappen.We hebben het grootste deel van Harlem gezien en ik heb letterlijk maar 3 blanke gezien, mijn zus en mijn ouders. Wat wel leuk was was dat doordat er geen tuinen zijn verjaardagen van kinderen in het park gevierd worden. In een klein park hebben we zeker 6 barbecue-feestjes gezien wat wel een leuk beeld gaf.

We hadden het diepte punt van energie nu wel bereikt dus vonden we het tijd om naar het hotel terug te gaan.

Ik heb de volgende foto’s gepost:
– Een blik in de ruimte met vissen.
– De grote hal met dino.
– Een beeld uit Night at the Museum
– Een etende eekhoorn in Central Park.
– Een straat in Harlem.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply