Dag 5 (Empire state building)

By August 7, 2009Uncategorized

Met een onverantwoord grote hoeveelheid cola in het bloed zijn we alweer aangekomen bij dag 5.

De dag begon bij het Flatiron Building, dit is een gebouw dat de vorm heeft van een strijkijzer. Ze hebben voor deze vorm gekozen omdat alle wegen haaks op elkaar staan met Broadway er dwars doorheen. Natuurlijk heb ik er ook een foto van dus dat maakt het denk ik duidelijker.

Dicht in de buurt van het Flatiron is het Chelsea Hotel, dit is een hotel uit de vorige eeuw waar veel beroemde kunstenaars een atelier hebben gehad. Ze betaalden de huur van hun kamers met kunst. Nu is het een hotel met een grote hoeveelheid kunst aan de muren. We mochten niet verder dan de lobby van het hotel dus dat was jammer.

Als hoogtepunt van de dag (letterlijk en figuurlijk) stond het Empire State Building op het programma. We hadden gelukkig van te voren kaarten gekocht want in de rij voor mensen zonder ticket kon je makkelijk 3 uur staan (terwijl het niet eens druk was!). Na alle veiligheidscontroles en andere dingen die ophielden konden we dan eindelijk naar boven. Het hele gebouw is 381 meter hoog en heeft 102 verdiepingen. Het normale uitzichtplatform ligt op de 86ste verdieping. Je kon ook meer betalen om naar de 102de verdieping te gaan maar daar zagen we de meerwaarde niet van in. Het was open weer dus we konden oneindig ver kijken maar door de warmte was het een beetje heiig waardoor erin de verte alles een grijs gordijn voor zich heeft.

Na anderhalf uur rondgelopen te hebben hielden we het voor gezien en zijn we naar de Mc Donalds gegaan om even een hamburger te eten. Ik had geen zin in 3 kilo ijs door de cola dus dat heb ik geweten, ik besta nu voor 20% uit cola.

In New York ligt ook de grootste winkel van de wereld : Macy’s dus die hebben we ook even bezocht. Ik en mijn pa waren na een uur uitgekeken mijn moeder en mijn zus kwamen 4 uur later naar buiten (!!!) . In die tussentijd zijn mijn pa en ik naar het American Museum of Natural History gegaan. Helaas ging het net dicht toen wij aankwamen. We zijn toen via Strawberry Fields (het monument voor John Lennon) Centrak Park ingelopen. Het is bijna niet voor te stellen dat een mega stad als New York een plek heeft waar geen auto’s rijden en het gewoon alleen maar park is.

Nadat we nog even wat hebben gegeten in de buurt van het hotel zijn was de dag al weer om.

Ik heb de volgende foto’s gepost:
– Eenf oto van het Flatiron Builging.
-Een beeld van The Empire richting Downtown.
– De grootste winkel ter wereld.
– The Empire State Building.
– Strawberry Fields.
– Central Park

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply