Dag 4 (Rockefeller & 5th Avenue)

By August 6, 2009Uncategorized

Hee luitjes,

En dan is het alweer dag 4.

Net terug uit de grootste fruitwinkel van New York. Best een opvallend design voor een fruit winkel, zeker het logo deed me ergens aan denken. Maar daarover bij de foto’s.

De dag begon bij Grand Central Station. Dit is het grootste station van de wereld met 67 sporen! Van de grote hoeveelheid sporen merk je vrij weinig maar wat wel verraad dat het een mega station is is de hal. Op het moment dat wij daar waren was het erg rustig maar ik kan me voorstellen dat als het daar spits is dat het daar echt hagelevol is!

Daarna zijn we even gaan kijken in de Crysler Building. Het is weliswaar niet het hoogste gebouw van New York maar het is nog steeds genoeg om nekkramp van te krijgen. Daarna zijn we verder gelopen naar de New York Public Library. Jammer genoeg stond die in de steigers dus dat was wel jammer. We wilden toch even zien waar het om ging in de bibliotheek en dat zijn natuurlijk de zalen met boeken. Je mag geen boeken lenen in de bieb dus iedereen zat er met een laptop om meteen de inhoud van de boeken te verwerken.

Na de bieb zijn we we naar Rockefeller center gelopen. Dit is oorspronkelijk de toren van de Amerikaanse televisiezender NBC maar nu is het een toren waarin meerdere grote bedrijven en ambassades zitten, onder andere die van Nederland. We hebben hier even in de zon een bak sla gegeten. Tegenover Rockefeller Center ligt St. Patrick’s Cathedral, dit is een rooms-katholieke kerk. Aangezien ook een kerk zich een beetje moet meten met de wolken krabbers hebben ze deze kerk 110 meter hoog gemaakt wat de kerk meteen een plekje geeft tussen de grootste te wereld.

We hebben daarna even een anderhalf uur rondgelopen door het Museum of Modern art. Hier was in een ruimte op iedere muur de hoogte van meerdere bezoekers te zien wat na veel bezoekers een bijna zwarte band vormt rond de gemiddelde hoogte.

We hebben onze wandeling vervolgd over 5th Avenue langs de zaken van top-designers als Gucci, Prada & Armani.

Na een lange dag werd dan eindelijk het lopen beloond (voor mij in ieder geval): De Apple Store. Ieder apparaat dat Apple verkoopt en bijna elk hoesje is hier te vinden!

Na nog even een kijkje genomen te hebben in het Plaza hotel zijn we terug gegaan naar het hotel.

De volgende foto’s zijn toegevoegd:

– Een overzicht van Grand Central.
– Eén van de hallen van de bieb.
– De Crysler building.
– Rockefeller Center.
– St. Patrick’s Cathedral.
– De muur met namen in het MoMa.
– Dé Apple Store.
– Een kijkje door 5th Avenue

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply