Dag 3 (Ground Zero & Chinatown)

By August 5, 2009Uncategorized

Hallo trouwe volgers:)!

Met een muffin in mijn linkerhand en het toetsenbord onder mijn rechterhand volgt hier dag 3.

Net zoals gister zijn we de dag begonnen bij het restaurant/lunchroom om de hoek bij het hotel. Ik wil jullie toch even mee laten genieten van het ontbijt dus die staat hieronder.
Mijn ontbijt

Voor vandaag stond Brooklyn Bridge en het tweede en laatste deel van Lower Manhatten op het programma.

We zijn eerst met de metro naar de overkant van de Brooklyn Bridge gegaan om vanuit daar naar Manhattan te lopen. Wat is dat een mooi beeld! De brug alleen al is een prachtig beeld maar met Downtown Manhattan op de achtergrond is het nog mooier. Nadat we aan de andere kant van de brug zijn aangekomen zijn we doorgelopen naar Ground Zero.

Iedereen weet hoe groot de krater is die zich daar op 11 september gevormd heeft maar als je er dan echt bij staat krijg je toch een heel raar gevoel. We hebben ook een bezoek gebracht aan het museum van Ground Zero waar verhalen van overlevende en getuigen te lezen zijn en herinneringen aan de slachtoffers in de zin van foto’s. In de ruimte waar de foto’s ophingen was ook een lijst met personen te zien die de aanslagen niet overleefd hebben. Het waren 4 borden elk net iets kleiner dan een deur, de namen waren geschreven in een klein lettertype, moet je je eens voorstellen hoeveel namen dat wel niet zijn…

Daarna zijn we even gaan lunchen in het World Financial Center. In het hoofdgebouw van de serie van vijf staan in de hal een aantal echte palmbomen wat een heel leuk beeld creëert. We hebben hier meteen even een broodje gegeten om daarna door te lopen naar St. Paul’s Chapel. Dit is de kerk die pal naast Ground Zero staat en heeft een behoorlijk belangrijke functie gehad direct na 11 September. Hier zijn dan ook genoeg herinneringen aan de aanslagen te vinden.

We hadden gedacht dat het dan al laat genoeg zou zijn om terug te gaan naar het hotel maar aangezien het pas half 5 was konden we nog even door. We zijn daarom doorgelopen naar Chinatown.

De eerste indruk van mij was dat het er heel erg rommelig was, die van Dominique: “Het stikt hier wel van de chinezen zeg!”. Wat opvalt is dat het niet gewoon een wijk is met veel chinese winkels en mensen maar het ook gewoon een volledig stuk China is! Kranten, winkels, banken echt alles is chinees geschreven! We zijn even in een park gaan zitten waar heel 65+ Chinatown te vinden was, allemaal waren ze hetzelfde bordspel aan het spelen, ik weet niet welk aangezien mijn chinees is niet zo heel erg goed is (sterker nog het enige chinees dat ik spreek is 3 en 6 oftewel Bami en Loempia). Na nog even door wat straten gelopen te hebben in Chinatown en even in een grote Boedistische tempel te hebben gezeten was de energie toch ver op. We hebben even uitgerust op het hotel, ik heb even dit artikeltje geschreven en de planning is dat we dadelijk met een broodje Subway op Times Square uitkomen.

Deel 2:

Net terug van Times Square. Wat is het toch heerlijk om met en fatsoenlijk broodje gezond op een soort tribune te zitten en te kijken naar alle mensen die langs lopen, alles verlicht met neon. Ik had vandaag veel mensen zien lopen met tassen van het Hard Rock Cafe dus nadat we het broodje ophadden zijn we daar even langs gegaan. Ik vond het wel leuk om een shirt te hebben dus die is nu ook eigendom:)!

Ik heb de volgende foto’s toegevoegd aan het album:

– Een panorama van Downtown met Brooklyn Bridge op de voorgrond.
– Een mooi citaat bij het 9/11 museum.
– Een foto-muur in het 9/11 museum.
– De  namen van slachtoffers in het 9/1 museum.
– De hal met palmbomen in het World Financial Center.
– Herinneringen aan 9/11 in St. Paul’s Chapel.
– 2 foto’s van Chinatown.
– De Boedistische tempel.
– De muur met gitaren in het Hard Rock Café.

Voor morgen staat Rockefeller Plaza, 5th Avenue (veel winkels en belangrijke gebouwen) en een paar musea op de planning.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply