Dag 2 (Sightseeing & Financial)

By August 4, 2009Uncategorized

Hi Folks;)!

Ja je krijgt best wel een Looney Tunes gevoel als mensen je steeds aanspreken met Hi Folks!
Maargoed, vandaag hebben we een warme en vermoeide dag met een rondvaart om Manhattan en een wandeling door het financiële gedeelte van Manhattan.
De dag begon goed met een ontbijt om de hoek bij het hotel. Ik besloot om gezond te beginnen met een stapel pancakes met stroop & bananen. We hadden vanochtend wat ruimte over voordat we aan de rondvaart begonnen dus die hebben we gebruikt voor even te kijken naar een paar straat artiesten op Times Square(zie foto’s) en een bezoekje aan de M&M-world. Niet te geloven hoe je om een mini-chocolaatje zo een winkel kan bouwen! (Kijk maar eens bij de foto’s dan valt je weinig meer in).
Na een wandeling van ongeveer een half uurtje kwamen we aan bij de pier van Circle Line, de sightseeing tour die om heel Manhatten vaart. Nadat we de kaarten hadden gekocht mochten we in de rij gaan staan, dat was aardig warm kan ik je vertellen. Gelukkig was er nog plaats op het bovendek zodat we lekker wat wind mee kregen. Voor de mensen die er zin in hadden konden ook op het voordek gaan staan, je kreeg dan niet mee wat de gids zei maar je kon wel hele mooie foto’s maken, 3 keer raden waar ik stond (een hint: ik heb niets verstaan).
We hebben de volgende grote dingen gezien op de rondvaart:
– Dé Skyline van Manhattan
– Het vrijheidsbeeld
– De Brooklyn Bridge
– Empire State Building
– Ellis Island
– Het gebouw van de VN
– En al het andere dat aan de rand van Manhattan ligt ;)!
Nadat we hebben aangemeerd hebben we the yellow cab gepakt richting het zuidelijkste punt van Manhattan. Dit is de plek waar de Nederlanders aanmeerde toen ze voor het eerst in New York kwamen. De stadswandeling liet ongeveer alles zien dat belangrijk is in Lower Manhatten. We hebben de stier gezien die de mensen van de beurs geluk moet brengen, Wall Street, The Federal Hall (ongeveer het belangrijkste gebouw in de Amerikaanse geschiedenis, hier is de eerste president van Amerika geïnaugureerd, en hier heeft 2 eeuwen lang het Amerikaanse Congres gezeten). Daarnaast hebben we ook de Federal Reserve Bank gezien, één van de strengst beveiligde gebouwen van de wereld. Hier ligt namelijk de grootste goudvoorraad van Amerika.
Nadat we nog even wat gegeten hebben zijn we richting het hotel gegaan, bij aankomst in het hotel was pas echt te zien hoe veel zon we vandaag hebben gezien: ik als officiële huis-jap, heb een verbrande nek met uitzondering van een band van ongeveer 6 cm.

Ik heb de volgende foto’s gepost:
– Een aantal foto’s van de M&M-world.
– Een actie-foto van de straatartiesten.
– De SkyLine van Manhatten.
– Het Vrijheidsbeeld.
– Het stier dat de beleggers geluk moet wensen (The Charging Bull).
– Het beursgebouw aan Wall Street.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply