Dag 10 – Erg relaxed met de trein naar Pink City Jaipur!

By July 25, 2013Uncategorized

Ben vanuit mijn persoon best wel bewegelijk, zal dus niet snel een uur in de zon liggen, in vliegtuigen en treinen heb je geen keuze. Wat ik vorig jaar best een erg relaxed stuk van de reis vond was de trein van Da Nang naar Saigon. Duurde volgens mij 20 uur maar je kon heerlijk liggen, muziek luisteren en koekjes eten. Zo een dag was vandaag ook. We hebben een trein van 7 uur met stoelen die ons naar Jaipur brengt.

We begonnen de dag met een ochtendduik, een goed ontbijt en na nog een wat uitgebreidere duik was het tijd om te douchen en in te pakken. Net toen we wilden gaan brak weer een Udaipuriaans buitje los. Moesten toch gaan uitchecken dus na even wachten totdat het iets minder hard ging regenen zijn we gegaan.

Onderweg naar het station was wederom een mega waterbende stukken waar 20cm water stond en het verkeer gewoon doorheen reed alsof niks aan de hand was. Incredible India!

Aangekomen bij het station konden we ook door enkel hoog water waden. Na het inslaan van proviand zijn we in de trein gaan zitten. Kwamen twee Canadese meiden bij wie ook een behoorlijke reis ervaring hadden. Met hun gezellig gepraat, koekjes en lokale dingen gegeten, muziek geluisterd en uit het raam gekeken hoe het landschap buiten constant veranderde.

Toen ik een foto van uit de trein wilde maken had Leah zich op het trapje van de trein gezet, of de trein rijdt of niet, de deur gaat gewoon open. Geloof me, daar op een smal stukje zitten van een rijdende trein en een prachtig landschap voorbij zien vliegen is echt genieten en mijn definitie van vakantie.

Aangekomen in Jaipur! Zelfs nog eerder dan gepland op een 7 uur durend stuk, eat that Veolia! Meteen riksja naar het hotel gepakt. Stikte er van de bewaking en alleen private cars en bussen mochten het terrein op onze Babu moest dus buiten blijven. Wel werd even door de bewaker aan ons nagevraagd of we wel echt goed zaten, werd ook nog gewezen op het feit dat er 2 locaties zijn. Het is niet makkelijk als Backpacker in een 5-sterren hotel in te checken… Vanavond even pizza gaan eten waarbij we meteen gepland hebben met een riksja door de McDrive te gaan #yolo!

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply