Dag 4 – Met een jeep en kamelen de woestijn in!

By July 20, 2013Uncategorized

Van het duurste hotel in de regio (in hoogseizoen zonder kortingen valt het factor 10 buiten budget) hadden we natuurlijk een prachtig ontbijt verwacht. Met die gedachte zijn we gaan slapen met de wekker op 8 uur. Om 9 uur werden we echter wakker en hadden we maar kort voor het ontbijt. Ontbijt was helaas niet bijzonder. Weinig internationals en dat was zelfs nog super zout:(! Uiteindelijk bleek dit een mini minderheidje.

Je merkt dus dat het het laagseizoen is, lege hotels en rustige straten. Wat aan het hotel opvalt is dat er geen vrouwelijke personeelsleden zijn. Zelfs het ‘kamermeisje’ is een man.

Maar we hebben hier in Jaisalmer het wel gezien, erbuiten ligt echter het Desert National Park. We gingen dus het dorp in om een tour uit te zoeken voor ‘s avonds. Aangezien het bedrag dat het hotel ervoor vraagt om een riksja te bellen toch bij stevig is gingen we als twee groene Hollanders langs de weg een riksja zoeken. Gelukt en 120 ruppiah uitgespaard!

Tour geboekt voor vanavond, konden kiezen tussen mini-auto met airco en een dikke jeep zonder airco. Moge duidelijk zijn wat vanavond voor het hotel verschijnt :D! Verder hebben we eigenlijk de rest van de dag lekker bij het hotel gelegen. Zeker met het vooruitzicht dat we de komende dagen waarschijnlijk weinig zekerheid hebben op zonnig en droog weer.

Net terug van de tour, wat een fantastische trip!! Eerst naar een soort oud tempelcomplex geweest wat op zich al een trip waard is. Hier liet de jeepbestuurder meteen zien dat hij zijn jeep als jeep gebruikt, gewoon kortste route naar de parkeerplek nemen.

Hierna stond een tempel op het lijstje welke eerlijk gezegd minder spannend was, kan zijn dat we nu al verwend raken door de decoratie die waarschijnlijk een dag per tegel kost. De laatste stop voor de grande finale was een dorp waar 250 jaar geleden 800 huizen stonden welke nu tot ruïnes waren vergaan.

Nog een half uurtje later kwamen we dan aan bij de kamelen, oké waren dromedarissen maar kamelen klinkt leuker. Op een kameel vraag ik me altijd af wat mannen zo fijn vinden aan paardrijden… Ik vond niet iedere beweging die een kameel maakt even comfortabel aanvoelen. Maar dat terzijde. We hebben een behoorlijke route afgelegd met de kamelen voordat we bij de echte zandduinen aankwamen. Het is hier ook niet zo een mega stuk als bijvoorbeeld in de Sahara in Marokko was. Het waren groepen zandduinen.

Desalniettemin, prachtig om te zien. Vooral in het hoogseizoen met open zon moet het buitengewoon prachtig zijn om hier de zon te zien ondergaan. Voor ons was er te veel bewolking waardoor het beetje tegenviel. Na een rit van ongeveer een half uur en een stop bij de markt voor proviand voor de trein kwamen we aan bij het hotel. Ook al hadden we al een late check out van 5 uur later gaf hij ons gewoon handdoeken en wees ons de douches en kleedruimte om even op te frissen bij het zwembad. Ik zal niet te veel in details treden maar na een bezoekje aan de woestijn zit het zand écht overal.

Zometeen brengt de hoteldirecteur ons naar het treinstation om daarna de trein van 23:30 te pakken naar Jodhpur waar het avontuur verdergaat!