Dag 3 – Tour naar Ha Long Bay!

By July 12, 2012Uncategorized

Hou je vast want hier komt de blog over een adembenemende tour door Ha Long Bay!

Rond de klok van 8 uur werden we door een busje opgehaald. Ook deze was pas klaar toen die tjokvol zat. Na een 1,5 uur rijden kwamen we aan bij een tussenstop, gezien het slechte Engels van de locals leek ons een Lonely Planet Phrasebook wel handig. Kostte ongeveer €3 dus genoeg argwaan. Ik had de Vietnamese, Bram de Thaise. Mijne was prima maar de grootste kopieermachine ter wereld eet nog altijd rijst en dus zat Bram opgescheept met een vrijwel onleesbare versie, gelukkig was ruilen geen probleem:).

Anyway, ik heb jullie aandacht getrokken met Ha Long Bay dus ik ga maar eens beginnen. Laat me nog een waarschuwing geven, Google even op ‘Ha Long Bay’ en check afbeeldingen. Als je er niet tegen kunt, pagina sluiten ;)!

Let’s go! Om uur of half 1 kwamen we aan, door de massa mensen ter plaatse verwachtte we een lange wachtrij. Tegendeel, na een kwartiertje konden we aan boord van een ‘junkboat’. Gemaakt voor 48, gevuld met 22 man. Ja die zin klopt, niet andersom.

We vertrokken richting Ha Long Bay, een formatie van 2000 enorme lijnstenen ‘eilanden’. Per minuut werd het beeld beter en kwamen we dichter bij de rotsen. We stopten op een gegeven moment bij een soort drijvend platform met huis en er was iets met ‘lunch’. Werd duidelijk, het was de visboer. (Niet veilig voor bio-mensen ). Dat hield in, met een net vis uit een bak halen. Tik erop, in een zakje en mee naar de keuken op het schip.

(Weer veilig voor de bio-mensen). Lunch zelfs was prima, stukjes omelet, plakkerige rijst, Vietnamese loempia’s, wat groens en stukje verse vis. Uiteraard alles als een soort ‘tafelbuffet’ eten met een klein kommetje en stokjes. Nog steeds met op de achtergrond de rotsen^^.

Na de lunch gingen we verder, inmiddels hadden we ons op het dek gezet, echt als Budda in Vietnam. Zonnetje, wind en de rotsen. Ik weet niet hoeveel lezers er nog zijn over gebleven maar voor de happy few maar hierna gingen we zo een grot in binnen zo een rots, zag er mooi uit met de verlichting en met ‘much imagination’ zag je er vanalles in. Ik vond vooral de plaatselijke licht inval van buiten mooi.

Inmiddels water we al ruim 4 uur op de boot en gingen we verder, de zon was wat gedaald wat het nog aangenamer maakte. Inmiddels zitten we in het busje terug naar Hanoi, wederom een 3 uur. Het busje van vanochtend had duidelijk betere vering waardoor ik een beetje geklutst wordt. Deze chauffeur ziet de wegmarkeringen wederom als een ‘indicatie’ dus genoeg vrije rijstroken…

Zo nog een kleine toevoeging na aankomst in hotel, de rit terug was ook weer prima. Waren terug bij het hotel rond 9 en hebben net in de buurt wat gegeten. Had ik al gezegd dat deze hele tour €14 kostte? Morgen staat er een treinreis naar Ninh Binh op het programma en daar met scooters rondsjeezen:)!

Er komen wat telefoonfoto’s op Facebook. De foto’s van mijn camera zijn zeer mooi maar die houden jullie te goed. Mogelijk pas in Nederland.

Tot morgen!

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply