Cambodja – Wat een Wats

By June 25, 2012Uncategorized

Een streng boedistisch land betekent tempels, veel tempels. Zoals ik in Noorwegen na een paar weken overal Foss (Noors voor waterval) begon te lezen gaan we hier overal Wat lezen. Sterker nog, de reden om naar Cambodja te gaan is een tempel complex. De route langs een aantal van de hoogtepunten ervan is een fietstocht van 20km. Saywhut?
Daarnaast zitten er natuurlijk meerdere prachtige dingen in de reis door Cambodja. Het is namelijk ook het minst-geciviliseerde land van onze reis. Geen trein dus ja, dan gaan we maar met een speedboat over de Mekong. Niet-geciviliseerd is zoals zo vaak iets wat alleen de bevolking merkt, in Phnom Penh bezoeken wij bijvoorbeeld een prachtig Koningklijk Paleis.

Facts & figures:
– Bevolking: 15,1 millioen inwoners
– Levensverwachting: 62.1 jaar
– Oppervlakte: 181035 km^2 (4x Nederland)

Dag 17 25-jul Phnom Penh , beetje de stad checken.
Dag 18 26-jul Phnom Penh naar Siem Reap, met de speedboat over de Mekong, jazeker.
Dag 19 27-jul Siem Reap Fietstocht door Angkor Wat
Dag 20 28-jul Siem Reap naar Bangkok , (met veel geluk in planning)

Toen Dennis voor Weg Met BNN een typisch Cambodjaans gerecht bestelde kreeg hij wat gebakken vogelspinnen, schorpioenen en andere soortgelijke delicatessen. Denk dat ik zorg dat ik vanuit Vietnam nog wat reserve voedsel mee smokkel.

Net als vorige ronde, ook dit keer een to-do lijstje.

– Eet iets mafs (Als het gebeurt moet ik het natuurlijk wel af kunnen strepen he).
– Een foto van Angkor Wat met minimaal 10 Chinezen (moeilijkheidsgraad van deze ligt natuurlijk erg hoog).
– Spot wat wild life vanaf de boot.

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply