Backpacken in Zuidoost-Azië – Nog één maand!

By June 9, 2012Uncategorized

Het is de 9de om 21:20, dat betekent nog precies één maand! Dan ga ik samen met Bram een maand lang backpacken in Zuidoost-Azië. De route heeft heel wat revisies moeten doorstaan maar we zijn uitgekomen op een route door Vietnam, Cambodja en Thailand.

Na de eerste reis naar Azie, 2 jaar geleden in Indonesië, wist ik al dat ik sowieso vaker terug zou komen, dit jaar ga ik dus verder met het ontdekken van Azië. Wat ik wel merkte tijdens de reis door Indonesie was hoe het voelde om me aan het eind van de dag af te sluiten van de armoede die we op straat zagen. Je ziet mensen in de armoedigste huisjes en ‘s avonds sta je in een 4-sterrenhotel onder de douche. Dat is niet het plaatje van deze vakantie. Het wordt een maand lang backpacken. Ruil de 4-sterrenhotels in voor hostels, de airconditioned bus in voor het openbaar vervoer en de restaurants met buffets in voor de lokale restaurantjes en  kraampjes. Oké, een maand in zorgvuldig geselecteerde hostels is nog altijd anders dan met 10 man in een golfplaten hutje van 3 bij 3 maar toch…

Ik heb er onwijs veel zin in en in de komende 3 weken ga ik iedere week over ieder land kort schrijven wat we er gaan zien. Na die drie blogs worden het verhalen over hoe het daadwerkelijk is om er te zijn.

We beginnen in Vietnam dus kom volgende week nog eens terug om te lezen wat we er zoal gaan zien!

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply