Marokko – The Final

By July 30, 2011Uncategorized

Marokko is echt een super land voor een rondreis! Als je van mooie landschappen houdt is Marokko zeker de moeite waard! Voor de architectuur hoef je hier niet te zijn, de meeste gebouwen zijn gebouwd vanwege het praktische en niet het mooie. Dat is ook aan de foto’s te zien, dit keer zitten er nauwelijks foto’s bij waarbij één gebouw centraal staat het is meestal een aantal kasbahs met op de achtergrond een oase in plaats van dat het om het gebouw zelf draait.

De route was precies lang genoeg, er hadden op zich wel wat rustmomenten in gemogen aangezien het iedere ochtend vrij vroeg vertrekken was maar in 11 dagen heb je een prima indruk van het land.

Ik had het al gezegd dat Mohammed (de gids) zei dat het een reis met twee etapes was, juist die 2 totaal verschillende delen maakte de reis extra mooi. Als je alleen de koningssteden met de soeks bezocht had wist je niet hoe het er aan de andere kan van de Atlas aan toe ging en omgekeerd. De Atlas fungeert in Marokko ook echt als een scheiding, aan de ene kant bij de zee is het rond de 30 graden aan de andere kant is 40 graden normaal. Dit zorgt er dus ook voor dat het grootste gedeelte van de bevolking aan de koelere kant woont.

Mocht je dus ooit van plan zijn om naar Marokko te gaan, zorg dat je ook aan de andere kant van de Altas komt voor een completer beeld:)!

Omdat wij als Nederlanders zo van lijstjes houden:

Het leukste: De tocht naar de Sahara en daar op Kamelen verder naar de zandduinen.

Het minste: De eeeeeuwige tajines bij de lunch (& helaas soms avondeten), ik denk dat niemand die de reis gemaakt heeft in de eerste maand na thuiskomst wortel of courgette gaat eten;-).

 

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply