Marokko – Dag 9 – Erfoud Tinerhir

By July 23, 2011Uncategorized

Vanuit het slechtste hotel tot nu toe volgt hier een nieuwe blog. Waarom een slecht hotel? Nou de chaos bij Faulty Towers zou in dit hotel een vooruitgang zijn. Internet is te belabberd om de beloofde foto’s en filmpjes van gister (en dus ook van vandaag) te uploaden :(.

Genoeg gezeikt. De dag begon namelijk met een prima ontbijt waarna we een fossielenfabriek gingen bezoeken. De fossielen zelf zijn natuurlijk triljoen triljard jaar oud maar in deze fabriek worden ze gepolijst en gevormd tot bergen kitsch met af en toe wat leuks ertussen zoals een fles wijn gevormd uit fossielen.

Hierna gingen we een 160 km rijden richting de Todra-kloof. Behoorlijk indrukwekkend stuk natuur wat voor het grootste gedeelte bestaat uit de ‘Nevada / Grand Canyon’ -soort rotsen met op de voorgrond een oase. Oases hier betekent wat anders dan in de Donald Duck, hier zijn sommige wel 140km lang, geen 5 palmbomen met een vijver.

In het gebied rond deze kloof hadden we lunch. Gewoon even een spelletje voor de trouwe volgers, antwoorden kunnen in comments onderaan. ‘Raad de lunch!’  Noem minimaal 5 onderdelen die erin voorkwamen, winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Na de lunch hebben w een wandeling door de oase gemaakt. Super vreemd om te bedenken dat het hele gebied rond de oase gort en gort droog is maar dat je in dat gebied struikelt over de palmbomen, maisvelden en andere gewassen. We waren op een redelijke tijd terug bij het hotel dus ruim tijd voor een frisse duik.

Morgen is de laatste echte programmadag aangezien we overmorgen het grootste gedeelte van de tijd bezig zijn met de trip van Ouarzatate naar Agadir voor een aantal dagen strand, ben nog niet erg genegerficeerd namelijk.

 

rogierbeckers

Author rogierbeckers

More posts by rogierbeckers

Leave a Reply